Quantcast

Koronavirusas nustatytas V. Juozapaičiui

  • Teksto dydis:

Koronavirusu užsikrėtė ir Seimo TS-LKD (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) frakcijos narys Vytautas Juozapaitis.

„Šiandien vos įėjęs į Seimo posėdžių salę gavau žinią, kad mano profilaktinis COVID–19 testas buvo teigiamas. Po 15 minučių jau buvau namuose, kur teks praleisti ateinančias savaites. Tačiau tai nebus atostogos, o bus intensyvus nuotolinis darbas: rytoj ryte šaukiu pirmajį Kultūros komiteto posėdį, kurį kviečiu stebėti „gyvai“ arba įrašą. Taip pat pradedu eilę darbinių susitikimų, kuriuos teks taip pat perkelti į internetinę erdvę, – antradienio popietę feisbuke rašė V. Juozapaitis. – Žodžiu, gyvenimas tęsiasi, darbai juda pirmyn. Labai svarbu, kad šiandien Ingrida Šimonytė Seimo buvo patvirtinta Premjere, o tai reiškia, kad netrukus bus patvirtinta ir nauja Vyriausybė, su kuria drauge imsimės atsakomybės. Būkite sveiki, saugokite save  ir savo artimuosius!“

V. Juozapaitis teigė, kad sąlyčio su kitais parlamentarais neturėjo.

„Tie žmonės, su kuriais buvo kontaktuota, tai buvo daugiau kanceliarijos darbuotojai. (...) Buvo keletas žmonių, kurie yra informuoti, jie patys dabar save įsivertina. Tai tikrai nebuvo didelės rizikos kontaktai – laikėmės visų atstumo, saugumo priemonių“, – sakė V. Juozapaitis.

Jis teigė kol kas besijaučiantis gerai.

„Turiu susiskambinti su šeimos gydytoja, jei situacija neprastėja, simptomų nėra, tai po dešimties dienų gydytojas išduoda leidimą nutraukti izoliaciją“, – kalbėjo politikas.

Dėl sąlyčio su sergančiuoju koronavirusu izoliacija skirta 14 Seimo narių

Dėl sąlyčio su sergančiuoju izoliacija skirta 14 Seimo narių, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Izoliacija skirta 14 parlamentarų, neįskaičiuojant į šį skaičių sergančiųjų“, – BNS antradienį sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Paprašius įvardinti, kokie parlamentarai šiuo metu yra saviizoliacijoje, NVSC atstovė teigė, kad šiuo metu įstaigos asmens duomenų pareigūnas sprendžia, ar šie duomenys gali būti atskleisti.

Kaip vėliau informavo Seimo kanceliarija, saviizoliacijoje turėtų būti Laisvės partijos frakcijos nariai Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, konservatorius Jonas Gudauskas, iš Liberalų sąjūdžio frakcijos pasitraukęs Kęstutis Glaveckas bei devyni Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai: Eugenijus Gentvilas, Ričardas Juška, Virgilijus Alekna, Andrius Bogdanas, Juozas Baublys, Simonas Gentvilas, Arminas Lydeka, Raimundas Lopata, Romualdas Vaitkus.

Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė BNS teigė negavusi iš NVSC jokio pranešimo, kad ji turėtų izoliuotis. Pasak parlamentarės, ji taip pat yra atlikusi du COVID-19 testus, pastarąjį – sekmadienį, ir abiejų testų rezultatai neigiami. Parlamentarė pirmadienį teigė dirbusi iš namų, nes laukė testo rezultatų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Vytautė Šmaižytė BNS teigė, kad G. Landsbergis nėra gavęs nurodymo izoliuotis, atlikęs tris testus ir jų atsakymai buvo neigiami.

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime pirmadienį pranešė, kad dėl kontaktų su sergančiu koronavirusu asmeniu izoliuojasi visi jos nariai.

Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime šiuo metu priklauso 11 parlamentarų.

Koronavirusas patvirtintas šios frakcijos nariams Jonui Varkaliui, Viktorui Pranckiečiui, taip pat Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 49 tūkst. 393 asmenys, 37 tūkst. 222 – tebeserga, 11 tūkst. 595 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
seimerius medicina žiūri visai ne taip kaip eilinius. Persirgs įgaus pusmečiui imunitetą ir galės dirbt negalvojant kad reik gelbėt kitus.

nu jo

nu jo portretas
Ką jis ten veikia? Orą gadiną

TO OTAIP

TO  OTAIP portretas
TAIGI PATS BALSAVAI UZ KONCERVATORIUS GABRIELIU LANSBERGERI JUK PRIS VALSTIECIUS
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių