Quantcast

Konservatorius siūlo braukti nuostatą dėl rezidencijos prezidento našlei

  • Teksto dydis:

Konservatorius Kęstutis Masiulis siūlo braukti iš Prezidento įstatymo nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją.

Šiuo metu įstatymas numato, kad jeigu prezidentas eidamas pareigas ar pasibaigus kadencijai miršta, jo sutuoktiniui, jei šis pageidauja, panaudos pagrindais suteikiamas būstas.
Konservatorius savo siūlymą argumentuoja Konstitucinio Teismo 2014 metų nutarimu, kad vien mirusio asmens turėtas socialinis statusas savaime nėra konstituciškai pateisinamas pagrindas užtikrinti jo našliui (našlei) daug didesnio dydžio socialinę paramą, nei ji užtikrinama kitiems našliams (našlėms).

KT įstatymą dėl šalies vadovo našlio garantijų nagrinėjo grupės parlamentarų iniciatyva, kai mirus prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui jo našlė Kristina Brazauskienė 2010 metais pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai prašymą skirti prezidento našlės rentą. K.Brazauskienė nurodė neturinti draudžiamųjų pajamų, tačiau ji neslėpė valdanti didelės vertės turtą. Renta tuomet nebuvo skirta, laukiant KT sprendimo.

Po Konstitucinio Teismo nutarimo konservatoriai ėmė kelti klausimą, ar teisėtai K.Brazauskienei suteikta teisė gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bing

bing portretas
yra dar viena prezidentiene , o jei kas sakykim atsitiktu, tai ir gautu 70 Lt nasles ? o paskui iskeldintu ?

Žemaitis

Žemaitis portretas
Senai laikas baigti cackintis su ta aferiste.

bhnj

bhnj portretas
Manau kad jai ta rezidencija nepriklausė nuo pat pradžiu ,ji su juo susituokė ,kaip jau nebuvo prezidentu jos vyras . Manau ji nedelsiant turi būti iškeldinta .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių