Quantcast

Konservatorių taryboje – raginimas atsistatydinti L. Linkevičiui

Šeštadienį Vilniuje vykstančiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje liejosi kritika valdantiesiems dėl užimamos pozicijos Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės atžvilgiu bei dėl to, kokie turėtų būti Lietuvos santykiai su šia kaimyne.

Pristatę kreipimąsi į šalies vadovus dėl Astravo atominės elektrinės, konservatoriai kaltino „valstiečius“ pasyvumu, o užsienio reikalų ministrą – prorusiškumu bei ragino jį trauktis iš einamų pareigų. Replikų neišvengė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Konservatoriai jam linkėjo principingumo Baltarusijos atžvilgiu Europos Vadovų Taryboje.

Konservatorius Žygimantas Pavilionis aštriai sureagavo į Lino Linkevičiaus anksčiau pareikštą kritiką konservatoriams, esą jie vengdami intensyvinti santykius su Baltarusija padeda Rusijai.

"Linkevičius mus visus konservatorius – ir Ingridą Šimonytę, ir Gabrielių Landsbergį, ir Audronių Ažubalį, mane, savo buvusį šefą Kirkilą, kelis gerus „valstiečius“, liberalų vadus pavadino, kad mes dirbame Kremliui. Tai rodo šito žmogaus moralines vertybes. Jis jau sunaikino visą energetinio saugumo komandą, kurią mes kažkada kūrėme savo rankomis (...) Aš esu įsitikinęs, kad šis ministras jau nieko nepadarys, nes jis jau septerius metus nieko nedaro, o vakar mus pavadinęs Kremliaus žmonėmis parodė, kurioje pusėje jis iš tikrųjų yra. Aš manau, kad jis turi trauktis", – kalbėjo Ž. Pavilionis.

Griežtą toną kalbėdamas apie tai, kokią poziciją Lietuva turėtų rodyti Astravo AE, demonstravo ir kitas konservatorius Audronis Ažubalis.

„Reikia kalbėtis su kaimynu, tačiau klausimas yra labai paprastas. Ar galima kalbėtis su kaimynu, kuris tau kiša peilį“, – klausė jis.

A. Ažubalio teigimu, konservatorių priimtas kreipimasis turėtų padrąsinti prezidentą Gitaną Nausėdą rodyti ryžtingą bei principingą poziciją ES Astravo AE klausimu.

„Pareiškimas turi vieną tikslą – padrąsinti naujai išrinktą prezidentą, Skvernelį, jeigu įmanoma dar jį padrąsinti, kad Lietuva Briuseliui pareikštų labai paprastą poziciją – arba, arba. Jeigu tikrai tikime, kad Astravas yra pavojingas visai tautos egzistencijai, tai prezidentas, nuvažiavęs (į ES vadovų Tarybą. – ELTA) turi pasakyti labai paprastai – aš blokuosiu visus kitus Europos Vadovų Tarybos sprendimus, kokie svarbūs jie bebūtų, net biudžeto priėmimą, jeigu jūs nesusitelksite ir visa ES nepalaikys mūsų stabdant šį dalyką (Astravo AE. – ELTA)“ , – kalbėjo A. Ažubalis.

Savo ruožtu profesorius Vytautas Landsbergis teigė, kad valdantieji „valstiečiai“ yra pernelyg pasyvūs ginant Lietuvos interesus dėl nesaugia laikomos Astravo atominės elektrinės.

„Kol Seime tęsiasi Naisių teatro festivalis, Lietuva stumiama į nepaprastai rimtą ir lemtingą nacionalinę situaciją. Beviltiškai įstrigusios dėl valdžios negabumo ir užsispyrimo, mokesčių ir socialinės reformos“, – kalbėjo profesorius V. Landsbergis.

„Atsiveria didžioji Rusijos ir Baltarusijos užtaisyta Astravo kiaulystė“, – pabrėžė jis ir Astravo AE pavadino „Putino kerštu“. Jis priekaištavo valdantiesiems, kad šie, pabrėžė V. Landsbergis, nepakankamai dėmesio skiria Astravo AE problemai.

„Kas žaliuosius paveikė į kapituliacijos pusę?“ – retoriškai klausė V. Landsbergis.

Šeštadienį Vilniuje vykstančiame TS-LKD tarybos posėdyje patvirtintas partijos kreipimasis, kuriame konservatoriai teigia įžvelgiantys kapituliacijos ženklus, nes Astravo elektrinė, pabrėžia jie, Lietuvoje laipsniškai legitimizuojama oficialios užsienio politikos formuotojų ir vykdytojų.

ELTA primena, kad trečiadienį Niujorke vykęs užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus susitikimas su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladimiru Makėjumi sukėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kritiką. Konservatoriai ketvirtadienį tvirtino, esą yra informacijos apie ketinimus atsisakyti dabartinės Lietuvos pozicijos vetuoti ES ir Baltarusijos partnerystės susitarimą dėl jos vykdomos nesaugios Astravo AE statybos.

Ministras, komentuodamas konservatorių jam metamus kaltinimus, teigia, kad Lietuvos požiūris į šį nesaugiu laikomą objektą nesikeičia.

„Mes turime suprasti, kad dialogo nebuvimas su Baltarusija tikrai neatliepia Lietuvos interesų, ir aš manau, kad dialogo nebuvimas tarp Baltarusijos ir ES gali atitikti tik Rusijos interesus. Taip kad tie, kurie rūpinasi, kad čia kažkas kalba, turėtų susirūpinti kieno interesams jie atstovauja“, – Eltai sakė L. Linkevičius, pridurdamas, kad Vakarų didžiosios valstybės pastaruoju metu intensyvina santykius su Baltarusija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komsorgas

Komsorgas portretas
atsisheres galetu uzleisti vieta kudesniam.

Pamirso praeiti

Pamirso praeiti portretas
kokie idomus tie konserviniai-kai patys pacioje pradzioje nieko nepadare,kad sis monstras nebutu statomas tai dabar visus kitus i miltus mala,kad savo susiraukslejusia veikla anuo metu pateisintu.Tai tikrai isverstaskuriu vaidyba, uzsislaptinusi 75 metams.Valde pakaitomis ir kartu su socdemais ,visokiomis kitomis partijomis, lakste po visa pasauli,mete biudzeto pinigus i bala,o dabar kaip piktieji puola po laiko,nekarta su socdemais susidare buvo kolicijas tada Linkevicius juos tenkino.Tauta daug kartu iskoliojo senasis ,,grynuolis,, dabar jau puola i ministrus.Galgi jau kelia ruosiasi i valdzia....taciau ne tau melynas dangus,net nesvajok.

Laikai keiciasi

Laikai keiciasi portretas
Prie Grybauskaites konservatoriams Linkevicius neuzkliudavo...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių