Quantcast

Konservatorių sprendimas leidžia tęsti darbus, sako koalicijos parteriai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo sprendimas nepritarti premjerės ir Vyriausybės atsistatydinimui, leis tęsti darbus, teigia koalicijos partneriai.

„Racionalūs sprendimai, kurių iš esmės ir laukta. Tai leidžia tęsti darbus ir, tikėtina, užtikrinti konstruktyvų koalicijos bendravimą“, – konservatorių nutarimą penktadienio vakarą BNS komentavo Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Laisvės frakcijos Seime seniūno Vytauto Mitalo teigimu, konservatorių apsisprendimas nenustebino, o buvusį elgesį įvertins rinkėjai.

„Viskas baigėsi taip, kaip ir buvo galima tikėtis. Konservatoriai nusprendė, kad vis dėlto reikia dirbti, o kaip jau dirbsime, susitarsime kartu. Visa kita įvertins rinkėjams“,– BNS sakė „laisvietis“.

Racionalūs sprendimai, kurių iš esmės ir laukta.

Anot jo, koalicijos taryba turėtų padėti išvengti tokių neišdiskutuotų iniciatyvų kaip pirmalaikiai parlamento rinkimai ir svarstymų dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

„Matau koalicinės tarybos poreikį, nes kada siūlomi tokie sprendimai, kurie iš esmės keičia valdančiosios koalicijos darbų grafiką, keičia visa tai, ką daro Seimas ir Vyriausybė, kada jie inicijuojami nepasitarus, tai yra aiškių aiškiausias pavyzdys, kodėl fokusas ties labai svarbiais dalykais, ties reformomis, ties įstatymais, kuriuos svarstome Seime, turi būti dar labiau išgrynintas, dėl to ir reikia steigti koalicijos tarybą“, – teigė V. Mitalas.

Penktadienio vakarą TS-LKD prezidiumas nutarė, jog nepaisant nepavykusio bandymo surengti pirmalaikius Seimo rinkimus, I. Šimonytės Vyriausybė ir valdančioji koalicija turi dirbti toliau.

„Prezidiumas nepritaria, kad ministrė pirmininkė ir Vyriausybė atsistatydintų ir asmeniškai bei tuo pačiu instituciškai prisiimtų atsakomybę dėl vyravusios ydingos savivaldybių tarybų narių veiklai skiriamų lėšų naudojimo ir apskaitos tvarkos“, – teigiama nutarime.

Konservatorių vadovybė taip pat išreiškė paramą ir pasitikėjimą Vyriausybei toliau tęsti veiklą.

Valdančiosios partijos prezidiumo posėdis sukviestas po to, kai Seimas atmetė ankstesnį jo siūlymą surengti šalyje pirmalaikius parlamento rinkimus, siekiant perkrauti visą politinę sistemą dėl neskaidrių išmokų savivaldoje.

Gegužės viduryje konservatorių vadovybė buvo nutarusi, kad jei pirmalaikiai rinkimai nebūtų surengti, jie svarstys Vyriausybės pasitraukimą. Mat kai kurie ministrai, anksčiau dirbę savivaldoje, buvo priversti aiškintis dėl išmokų panaudojimo pagrįstumo.

I. Šimonytė tuomet teigė, kad jei nebus priimtas sprendimas paleisti Seimą, ji po NATO viršūnių susitikimo trauksis iš pareigų, tačiau šią savaitę poziciją sušvelnino. Vyriausybės vadovė teigė, kadangi į šias pareigas ją delegavo partija, ši ir turi spręsti, ar jai atsistatydinti, ar dirbti toliau.

Valdančiosios koalicijos partneriai – Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – yra pareiškę, jog centro dešinės koalicija turėtų likti dirbti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
VADINASI KAIP VOGĖ TAIP IR VOGS TOLIAU tik jau pašventyti PARTIJOS PREZIDIUMO IR TATOS .

Pastaba

Pastaba portretas
Pavadinime yra klaida. Turi būti ne"parteriai",o"partneriai".

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kur nuves Lietuvą tokie tipai be atsakomybės, įžūlūs begėdžiai?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių