Quantcast

Konservatorių savivaldos rinkimų programoje – ir viešųjų erdvių desovietizacija

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) šeštadienį patvirtino savivaldybių rinkimų programą, kurioje daugiausiai dėmesio skiriama savivaldos stiprinimui, jos skaidrumo didinimui, norima, kad ji taptų gyventojams draugiška organizacija. Tarp tikslų – ir galutinė bei negrįžtama viešųjų erdvių desovietizacija.

Šeštadienį TS-LKD tarybos posėdyje pristatytą partijos savivaldybių rinkimų programą, kuriai pritarta bendru sutarimu, iš viso sudaro 17 punktų.

„Tai nacionalinė kepurė, kuri, tikėkimės, padės atrasti jums naujų idėjų ir bendrų krypčių. Kviesčiau pritarti šiai programai“, – tarybos posėdyje sakė centrinio partijos rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas.

Teigiama, kad programa parengta atsižvelgiant į tai, kokios problemos ir kokios vizijos galėtų vienyti tarpusavyje labai skirtingas Lietuvos vietas, kaip savivaldą sustiprinti taip, kad ji taptų gyventojams draugiška organizacija, kuria jie galėtų betarpiškai pasitikėti bet kokioje situacijoje.

Vienas iš partijos tikslų – Rusijos propagandai ir dezinformacijai atspari visuomenė, viešųjų erdvių desovietizacija, nurodoma programoje.

„Plėsime bendruomenės žinias ir supratimą apie totalitarinių režimų ideologijų žalą, įvykdytus ir vykdomus nusikaltimus. Atsispirti Rusijos minkštajai galiai, propagandai ir dezinformacijai padės ne tik viešųjų erdvių išvalymas, bet ir formuojamas Lietuvos švelniosios galios naratyvas, patriotiškumo ir bendruomeniškumo ugdymas“, – teigiama partijos rinkimų programoje.

Plėsime bendruomenės žinias ir supratimą apie totalitarinių režimų ideologijų žalą, įvykdytus ir vykdomus nusikaltimus.

Konservatoriai savo kandidatus į merus kelia 57 savivaldybėse, Visagine jie nutarė remti Liberalų sąjūdžio kandidatą, o Šalčininkuose ir Trakuose merų rinkimuose nedalyvaus.

Partija savo kandidatų sąrašus kels 59 savivaldybėse. TS-LKD kandidatų nebus tik Šalčininkų savivaldybėje.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

TS-LKD yra didžiausia valdančiosios koalicijos partija, Seime ji turi 49 atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jievropinė gerovė

jievropinė gerovė portretas
EK patvirtio svirplių miltų naudojimą. Ėsim vabalus, geroviečiai

alio

alio portretas
Jūs pirmiau gal Palangos dušines nugriaukit.

omg

omg portretas
tai durneliai gal griaus sovietmečiu pastatytus tiltus, daugiabučius, gal sovietmečiu nutiestas autostradas išardys?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių