Quantcast

Konservatorių gretose – abejonės, ar M. Majauskas galėtų likti TS-LKD frakcijoje

Konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako abejojanti, ar iš Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų pasitraukęs Mykolas Majauskas galėtų likti frakcijoje, tačiau sprendimą planuoja priimti kitą savaitę.

„Aš visada noriu duoti ir kolegoms, ir žmonėms antrą šansą, bet mane liūdina, kad šitaip buvo uždelsta. Manau, kad ir mūsų politinei bendruomenei davė politinės žalos. Aš matau rezervuotai galimybes likti, bet manau priimsime demokratinį sprendimą“, – žurnalistams antradienį parlamente sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) seniūnė.

Žlugus opozicijos rengtai nepasitikėjimo procedūrai, M. Majauskas pranešė, kad traukiasi iš BFK vadovo pareigų.

R. Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, iš partijos pašalintas konservatorius priėmė teisingą sprendimą, tačiau pavėluotą.

„Tie signalai buvo iš mūsų frakcijos, iš mūsų partijos struktūrų, politinės bendruomenės, kuri delegavo jį į šią poziciją“, – sakė parlamentarė.

Pasak jos, sprendimas dėl naujojo BFK pirmininko bus priimtas kitą savaitę.

Peržiūrės komitetų sudėtį

„Strimgalviais nesiversime, skubos nėra. Tuo pačiu, kai deleguosime naują pirmininką ar pirmininkę, aptarsime ir susidariusią situaciją“, – sakė konservatorė.

Aš matau rezervuotai galimybes likti, bet manau priimsime demokratinį sprendimą.

Anksčiau užsiminta, jog šios pareigos galėtų būti patikėtos konservatoriui Justui Džiugeliui. Vis dėlto opozicija kritikuoja šio parlamentaro kandidatūrą, nes jis neturi aukštojo išsilavinimo.

Tačiau pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, tai nėra vienintelis kandidatas.

Ji taip pat pabrėžė, kad dėl to gali reikti performuoti BFK ir kitų komitetų sudėtį.

„Komitetų sandara yra tam tikras iššūkis, todėl kad yra ir kitų komitetų, kur neatitinka balansas mažumos ir daugumos. Turime bendrame paveiksle peržiūrėti, galbūt padaryti pakeitimus“, – sakė politikė.

Pavėluotas žingsnis

Liberalas Eugenijus Gentvilas žurnalistams taip pat sakė, kad M. Majauskas tokį sprendimą turėjo priimti anksčiau.

„Žmogus protingas, galėjo kitų protingų žmonių paklausyti ir iš anksto tą padaryti“, – kalbėjo Seimo narys.

Pasak jo, vietoje to M. Majauskas „įsivėlė į procedūras“.

„Šitas žingsnis pavėluotas, bet, žinoma, padeda daug dalykų išspręsti valdančiajai daugumai, bet jam, kaip politikui, tai tikrai pakenkė“, – sakė E. Gentvilas.

Politikas teigė neturintis paaiškinimų, kodėl buvęs konservatorius delsė priimti sprendimą trauktis iš BFK vadovo pareigų.

Opozicinės Darbo partijos vadovas, Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis tokį M. Majausko žingsnį vadino „brandžiu ir solidžiu“. Vis dėlto nuo jam išsakytų pagyrų nesigynė.

„Žinoma, gaila. Aš neatsitraukiu nuo savo žodžių, M. Majauskas buvo vienas iš tų komiteto pirmininkų, kurie politinės daugumos ar mažumos principus padėdavo į šoną. Diskusijose, sprendimų priėmime vadovaudavosi logiškais argumentais, faktais“, – kalbėjo politikas.

M. Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš TS-LKD, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui. Partijos prezidiumas taip pat yra pasiūlęs frakcijai deleguoti kitą BFK vadovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Gal tautos paklauskit, kaip vertina tuos sprendimus- atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimas, prievarta atsiskaityti per banką, atlyginimai tik per banką? Gal paaiškintų tas ponas Majauskas, kodėl jam taip svarbi bankų ir restoranų gerovė?

ai

ai portretas
nelabai suprantu to majausko noro likti tautos skurdintoju frakcijoj

Ne nu tikrai :) pone liberale Gentvilai ,

Ne nu tikrai :) pone liberale Gentvilai ,  portretas
ar pačiam nereikėtų prisiminti kaip liberalieji " gelbėjo " buvusį seimo pirmininką Pranckietį kurį į pareigas delegavo LVŽS ? Liberalai taip , jį gynė per balsavimą seime , kad net per rinkimus į seimą sąraše NR3 padovanojo :) Po rinkimų į seimą Pranckietis seime liberalas :)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių