Quantcast

Konservatoriai siūlo svarstyti išankstinių rinkimų galimybę

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), trečiadienį Seime susirinkę į partijos prezidiumo posėdį, pasirašė nutarimą, kuriuo pažymima, kad atsakomybę dėl situacijos Ministrų kabinete – dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus veiksmų bei premjero Sauliaus Skvernelio situacijos, kai jo gyvenamajai gatvei asfaltuoti buvo skirta papildomi 300 tūkst. eurų, turi prisiimti visa Vyriausybė, o premjeras savo ruožtu – pateikti savo poziciją.

Vienas galimų scenarijų, kurį apsvarstyti siūlo TS-LKD, yra išankstiniai rinkimai.

„Manome, kad reikalinga visos Vyriausybės atsakomybė, premjero atsakomybė, lygiai taip pat ir vienas iš galimų scenarijų yra svarstyti išankstinių rinkimų galimybę jau dabar.

Svarbiausia yra sulaukti premjero S. Skvernelio komentarų apie situaciją dėl kelio. (...) Manome, kad po premjero komentarų, kaip jis vertina apskritai visą šitą, pavadinčiau, Vyriausybės krizę, turėtume svarstyti kitus žingsnius“, – po TS-LKD prezidiumo posėdžio Seime žurnalistams sakė konservatorė Monika Navickienė.

Konservatorių teigimu, J. Narkevičiui interpeliacijos nereikia, nes jis turi iš posto pasitraukti pats.

Manome, kad ministras Narkevičius jau turi būti vakar diena.

„Manome, kad ministras Narkevičius jau turi būti vakar diena. Čia jau interpeliacija turbūt nepadėtų. (...) Čia yra tokie reputaciniai nuostoliai, apie kuriuos jau su papildomom interpeliacijom neturėtume kalbėti. Ministras jau dabar turėtų būti atsistatydinęs ir, mes manome, kad tam jokių interpeliacijų nebereikia“, – teigė M. Navickienė, pridūrusi, kad tai yra Vyriausybės atsakomybė.

Kartu parlamentarė patikino, kad, sulaukus S. Skvernelio pozicijos minėtais klausimais, Seimo opozicija planuos tolesnius žingsnius.

„Mes priėmėme prezidiumo nutarimą, kad atsakomybė turi būti platesnė – ją turi prisiimti visa Vyriausybė, premjeras Saulius Skvernelis taip pat, bei svarstyti išankstinių rinkimų galimybę ir scenarijų. Matydami, kaip bus formuluojama premjero pozicija, mes toliau savo žingsnius planuosime kaip opozicinė partija, galbūt ir visos opozicinės partijos drauge“, – pridūrė M. Navickienė.

ELTA primena, kad skandalas dėl premjero S. Skvernelio kilo po 15min.lt atlikto tyrimo, skelbiančio, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

Savo ruožtu susisiekimo ministras J. Narkevičius per pastarąsias kelias savaites įsivėlė į kelis skandalus.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė ministro sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.

Trečiadienį parlamentarus prisijungti rengiant interpeliaciją pakvietė ir Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Kaip numato Seimo rinkimų įstatymas, pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų parlamentarų balsų dauguma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach tas ProPiesorius iš tvartelinio Smolnio, mus bovyja kalbomis apie priešlaikinius rinkimus, o pats tuo pačiu planuoja karinį perversmą... dėl to net ir jankiškų tankų prisivežė.

tam as

tam as portretas
visuomene konservatoriai?nejuokinkit

As

As portretas
Visuomenė jau senai reikalauja išankstinių rinkimų. Bet karbauskiniai laikosi įsikabinę lovio
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių