Quantcast

Konservatoriai pagarsino kandidatus į Seimo vicepirmininkus

  • Teksto dydis:

Valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija antradienį į Seimo vicepirmininkus pateikė Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės ir Pauliaus Saudargo kandidatūras.

„Ieškojome asmenų, kurie pirmiausia įtikintų mūsų pačių frakciją kaip autoritetai, galintys vadovauti, pirmininkauti posėdžiams, sutelkti daugiau negu tik mūsų frakciją, įtikintų taip pat ir kolegas iš kitų frakcijų“, – antradienį po TS-LKD frakcijos posėdžio Seime žurnalistams sakė jos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, renkant kandidatus į vicepirmininkus taip pat stengtasi atstovauti konservatorių bendruomenei.

Jei taps parlamento vicepirmininku, P. Saudargas savo ruožtu tvirtino dėsiąs pastangų, kad Seime būtų daugiau sutarimo.

„Manau, kad šiame Seime tikrai nepamaišytų daugiau sutarimo, daugiau susikalbėjimo. Tikiu, kad galbūt galiu įnešti šių dimensijų į Seimą darbą ir visus sutelkti bendriems iššūkiams“, – teigė jis.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė ketina būti ne tik Seimo vicepirmininke, bet ir Europos reikalų komiteto vadove.

„Kalbant tiek apie nacionalinius klausimus, tiek apie tarptautinius, europinius, tikiuosi, kad galėsime šiame Seime bendrai vystyti šiuos klausimus, kurie yra mums svarbūs ne tik vietiškai, bet ir kalbant apie Europos Sąjungą ir tarptautinius reikalus“, – sakė ji.

Laisvės partija į vicepirmininko pareigas siūlo Vytauto Mitalo kandidatūrą, opoziciniai socialdemokratai yra pasiūlę Juliaus Sabatausko, „valstiečiai“ – Aušrinės Norkienės kandidatūras.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį pasiūlė „valstiečiams“ teikti kitą kandidatą, nes A. Norkienės kandidatūra gali nesurinkti balsų.

Dėl Seimo pirmininko pavaduotojų Seimas planuoja spręsti antradienį.

Seimo pirmininkės pavaduotojais praėjusį penktadienį jau yra išrinkti konservatorius Jurgis Razma nuo valdančiųjų, jis yra pirmasis pavaduotojas, ir Darbo partijos atstovas Andrius Mazuronis nuo opozicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė

dėdė portretas
Tai kad Norkienę siūlo ne ,,valstiečių" partija, o vienasmeniškai don Karabasas. Net ir Seimą dėl jos išdavė. Ir Priesaiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių