Quantcast

Konservatoriai nori permainų biudžete – rinks gyventojų parašus

Konservatoriai praneša pradėję akciją – rinks gyventojų parašus taisyti biudžeto projektą. Taip tikimasi įgalinti Vyriausybę laikytis duotų pažadų vykdymo ir atsakingo požiūrio į viešojo sektoriaus darbuotojus.

Opozicijoje esantys politikai teigia prašysią Prezidento vetuoti biudžetą, jei valdantieji nesiims reikiamų sprendimų. Ketinama kreiptis ir į Seimo pirmininką bei premjerą reikalaujant skubiai koreguoti pateiktą biudžeto projektą. Pasak konservatorių, tokių veiksmų griebtis verčia tai, jog Vyriausybė ir Seimas nedaro  sprendimų, kuriais būtų tęsiami viešojo sektoriaus darbuotojams duoti pažadai.

Partijos pranešime teigiama, kad šia parašų rinkimo akcija konservatoriai pirmiausia sieks kuo didesnio įvairių viešojo sektoriaus organizacijų įsitraukimo. Parašus partijos nariai rinks taip pat ir savo kelionių po Lietuvos regionus metu.

Vadinamoji „Milijardą milijonui“ mokesčių reforma yra didžiausia šios Vyriausybės klaida.

Pasak konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, pažadas dėl tinkamo viešojo sektoriaus finansavimo ir tokiu būdu augančios viešųjų paslaugų kokybės, buvo duoti visų svarbiausių valstybės valdžios institucijų: Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros.

„Vadinamoji „Milijardą milijonui“ mokesčių reforma yra didžiausia šios Vyriausybės klaida, kurios pasekmės skaudžiausiai gula ant viešąsias paslaugas teikiančių profesijų atstovų“, – teigė konservatorių lyderis.

„Valstybės gerovė neįmanoma be gyvybingo viešojo sektoriaus – kokybiško švietimo, veikiančių ligoninių, nedegančių padangų, saugių miesto gatvių, laisvai kuriančių menininkų. Todėl teikiamas 2020 m. biudžeto projektas nėra tinkamas, nes juo yra sulaužomi pažadai, duoti viešajame sektoriuje sąžiningai dirbantiems 300 000 žmonių: medikams, mokslininkams, mokytojams, ugniagesiams, tarnautojams, kultūros, socialiniams darbuotojams ir kitiems. Šiuo biudžetu realiai supriešinamos skirtingos visuomenės grupės ir nesiekiama, kad tai būtų biudžetas, kuris suteiktų geresnio gyvenimo galimybes visiems Lietuvos žmonėms“, – sako  konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone  portretas
kaip Grincas Gabrielius zmoniu kaledas ir biudzeta nori pagrobti.cha cha

Babunė

Babunė portretas
Toks mielas Austėjos vaikučio veidelis, kaip už tokį nepasirašysi. O prie ko čia kažkoks biudžetas?

gyvulių ūkis

gyvulių ūkis portretas
Tvarte parašus renka, tvarte reitingus ir š...dą gamina
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių