Quantcast

Konservatoriai apsisprendė: siūlys pirmalaikius Seimo rinkimus

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas siūlo inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą.

Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Ingridos Šimonytės Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks siūlymas penktadienį priimtas siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų besiformuojančią politinę krizę, BNS informavo partijos atstovai.

Taip pat konservatorių frakcijai Seime rekomenduota pateikti ir artimiausiu įmanomu metu siekti priimti savivaldybių tarybų veiklos išlaidų reglamentavimo pokyčius, kurie įvestų bendrą skaidrumo ir atskaitomybės standartą visose Lietuvos savivaldybėse.

Pirmalaikiai parlamento rinkimai skelbiami, jeigu sprendimą dėl to priima trys penktadaliai visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 85.

TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė po partijos prezidiumo posėdžio BNS sakė, kad šis siūlymas bus aptartas ir su koalicijos partneriais.

„Kodėl siūlomas tas perkrovimas? Jeigu norime aukštų standartų ir visuomenei kyla klausimas dėl aukštų standartų, reikia tiesiog pasitikrinti pasitikėjimą. Jeigu tokia iniciatyva nesulauks palaikymo Seime, tuomet bus svarstomi pokyčiai ir Vyriausybėje“, – teigė ji.

Anot konservatorių frakcijos seniūnės, parlamente svarbu pasitikrinti visų politinio lauko atstovų požiūrį į skaidrumą.

„Gerai, sutarkime dėl bendro skaidrumo standarto, pasitikrinkime. Iš pradžių galbūt tą standartą sutvarkykime Seime, vėliau pasitikrinkime, ar tikrai esame pasiryžę tuo keliu eiti. Jeigu tai nepavyksta, tada jau Vyriausybė prisiims atsakomybę“, – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Jeigu tokia iniciatyva nesulauks palaikymo Seime, tuomet bus svarstomi pokyčiai ir Vyriausybėje.

„Mums svarbu nuoširdus visų politinio lauko dalyvių, kurie yra aktyviai veikiantys Seime, požiūris“, – pabrėžė ji.

TS-LKD prezidiumas penktadienį sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Konservatorių prezidiumas penktadienį nepasisakė, kaip reikėtų elgtis konkrečiai dėl J. Šiugždinienės, premjerė taip pat nėra atsakiusi, ar tenkins atsistatydinimo pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

Konservatorių lyderis G. Landsbergis penktadienį pareiškė, jog visuomenėje keliamų skaidrumo standartų neatitinka dauguma politikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SEIMAS turi įvertinti KGB vadovo OŽIO,

  SEIMAS turi  įvertinti KGB vadovo OŽIO, portretas
iki šiol neįvertintus " žygdarbius" : - medininkuose, susprogdinant Bražuolės gelž. TILTĄ, nužudant Lietuvos saugumo darbuotoją ABROMAVIČIŲ, konservatorių " kareivių" išėjimą į pakaunės mišką ir t.t., galimai , jų pagrindu,konservat KGB-tų dauguma SEIME, neteisėtai /pažeidžiant konstituciją/ jam suteikė vadovo titulą

na

na portretas
prieš siūlydami priešlaikinius rinkimus, ta parcija turėtu susinaikinti ir visuomenei parodyti savo įslaptintus kgb-istus ,kurie dirba rusijai

Lietuvoje siūlomas politinis sąmyšis --OŽIO nuopelnas,

Lietuvoje siūlomas   politinis sąmyšis --OŽIO nuopelnas, portretas
juk jį tuo tikslu sovietinė KGB-tų valdžia ir implantavo-į s k v e r b ė į SĄJŪDĮ,,kad sunaikinti Laisvę siekiančių žmonių siekius-geresnį gyvenimą.--OŽYS , apgaulingu būdu tapęs sąjūdžio vadovu, nustūmė į u ž r i b į tikruosius Lietuvos LAISVĖS kovotojus- pasikvietė pasirašyti NEPRIKLAUSOMYBĖS aktą sovietinius KGB agentus ir iš pasirašiusių akte, matome apie 80 % KGB-tų parašus., kuriuos vėliau OŽYS paslėpė 75 metams,kad būdami paslaptyje galėtų " kurti" nepriklausomoje Lietuvoje žmonių gyvenimo GEROVĘ -- tad nėra ko n u s t e b t i , jog visus 33 nepriklausomybės metus, Lietuvos žmonių gyvenimą nuosekliai ir kryptingai a l i n a konservat KGB-tų gauja, kurioje daugiausia ir bazuojasi p a s i s l ė p ę kgebistai.
VISI KOMENTARAI 141

Galerijos

Daugiau straipsnių