Quantcast

Klaipėdos savivaldybėje – postų kaita

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriuje susiklostė kuriozinė situacija. Skyrius lyg ir neturi vadovės, nes šioji pareiškė norą dirbti kitur – eiti patarėjos pareigas Teisės skyriuje. Tačiau paaiškėjo, kad buvusi vadovė vis tiek lyg ir vadovauja buvusioms kolegėms, nors ir sėdi kitame kabinete.


 

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriuje susiklostė kuriozinė situacija. Skyrius lyg ir neturi vadovės, nes šioji pareiškė norą dirbti kitur – eiti patarėjos pareigas Teisės skyriuje. Tačiau paaiškėjo, kad buvusi vadovė vis tiek lyg ir vadovauja buvusioms kolegėms, nors ir sėdi kitame kabinete.

Buvusi Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė šias pareigas ėjo ketverius metus. Prieš tai moteris metus triūsė Teisės skyriuje.

Pasiteiravus, kaip jauna specialistė šoktelėjo į Personalo skyriaus vadovės vietą, paaiškėjo, kad konkurse jai neteko dalyvauti.

"Buvau labai gerai įvertinta ir perkelta į kitas pareigas. Norėjau jas išmėginti", – prisipažino J.Grigaitienė.

Tad kas nutiko, kad taip gerai vadovybės vertinta J.Grigaitienė staiga metė vadovės kėdę ir išėjo dirbti į Teisės skyrių patarėja?

"Ne, algą gausiu mažesnę. Čia man suteikta žemesnė kategorija. Buvo 14-a, o bus 13-a", – algos koeficientą komentavo J.Grigaitienė.

Moteris prisipažino, kad niekas su ja nesiekė susidoroti ir tai nebuvo pareigų pažeminimas.

"Aš pati norėjau pokyčių. Teisė yra sena mano aistra. Visuomet norėjau dirbti šioje srityje. Turiu teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Prašymą pereiti į Teisės skyrių buvau parašiusi labai seniai. Nesu aš vadovė, norėjau kito, ramesnio darbo", – aiškino J.Grigaitienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aiškino, kad artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas Personalo skyriaus vadovo pareigoms užimti.

"Specialiai Teisės skyriuje niekas nekūrė etato. Mes jį turėjome laisvą, neužimtą. Kadangi neradome žmogaus, Personalo skyriaus vadovę perkėlėme į patarėjo pareigas. Yra pas mus tokios pozicijos – patarėjai. Valstybės tarnyboje numatytos tokios pareigybės", – tikino S.Budinas.

S.Budinas prognozavo, kad iki kovo mėnesio Personalo skyrius turės naują vadovą.

"Patarėjas nėra aukščiau už skyriaus vadovą. Ne, konkurso patarėjo pareigoms neskelbėme. Tai buvo vidinis persiskirstymas", – aiškino S.Budinas.

Tačiau paaiškėjo, kad žemesnės pareigos moters nenuskriaudė. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, nuo šių metų sausio 5-osios J.Grigaitienei mokama 46 proc. pareigybinės algos priemoka. Įsakyme pažymėta, kad priemoka mokama siekiant užtikrinti ne mažesnį kaip iki perkėlimo nustatytą darbo užmokestį.

Šiuo įsakymo kitu punktu skiriama 30 proc. pareiginės algos priemoka už papildomų užduočių atlikimą. Šis administracijos vadovo įsakymas galioja iki šių metų kovo 25 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sukčių ekonomija

sukčių ekonomija portretas
Standartinės liberalų varkės...

deinis

deinis portretas
Kaap čė išein ,išėjo į mažesni atllyginimą o gaus daugiau ar čia ne monkės biznis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių