Quantcast

Ketvirtadienis – paskutinė diena balsuoti iš anksto Seimo rinkimuose

Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kuomet rinkėjai gali iš anksto pareikšti savo valią Seimo rinkimuose. Balsavimas specialiuosiuose paštuose bei namuose dar bus tęsiamas.

„Šiandien yra paskutinė diena balsuoti iš anksto savivaldybėse, kitose papildomose vietose, ir rinkėjai, kurie rinkimų dieną negalės atvykti į apylinkes, kviečiami pasinaudoti galimybe balsuoti iš anksto“, – BNS sakė Vyriausioji rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

„Balsuoti yra labai paprasta –  su savimi tereikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę, rekomenduojama atsinešti savo rašymo priemonę, o balsuoti galima kone 70-yje balsavimo vietų, nepriklausomai nuo to, kur registruota gyvenamoji vieta“, – pažymėjo komisijos vadovė.

Balsavimas išankstinio balsavimo vietose prasideda 7 val. ir truks iki 20 valandos. Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie bus duodami vietoje.

Per šiuos rinkimus balsavimas iš anksto pailgintas – jis vyksta nuo pirmadienio iki ketvirtadienio imtinai. Anksčiau tam būdavo skirta pora dienų.

Be to, įrengta daugiau išankstinio balsavimo vietų, tačiau dalyje savivaldybių negalima balsuoti pačiame savivaldybės pastate, kaip būdavo anksčiau.

 

Iš trijų didžiausių miestų tik Vilniuje išankstinis balsavimas vyksta ir savivaldybės pastate, tuo metu Kaune ir Klaipėdoje rinkėjai kviečiami balsuoti kitur.

Vilniuje iš anksto gyventojai be savivaldybės pastato Konstitucijos prospekte gali balsuoti Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centre Saulėtekyje, A. Sacharovo aikštėje prie Spaudos rūmų Viršuliškėse, Vilniaus rajono savivaldybės pastate Rinktinės gatvėje bei Lukiškių aikštėje.

Trečiadienį Vilniuje, Savanorių pr. 124 esančioje „Park and Ride“ aikštelėje, pradėjo dirbti dar vienas balsavimo punktas, veikiantis drive-in principu. Jame galima balsuoti neišlipus iš automobilio.

Kaune balsavimas vyksta rotušėje ir Kauno kultūros centre Kęstučio gatvėje. Klaipėdos miesto savivaldybėje balsavimo irgi nebus, jis rengiamas Žvejų rūmuose.

Vilniaus rajono savivaldybė taip pat numačiusi keturias balsavimo vietas: be savo pastato sostinės Rinktinės gatvėje kviečia rinkėjus balsuoti Nemenčinėje, Švenčionių g. 12, Rudaminoje, Vilniaus g. 2 ir Lavoriškėse, Liepos g. 9.

Salio 9 ir 10 dienomis bus galima balsuoti namuose. Šiemet balsuoti namuose galės ne tik neįgalieji, vyresni nei 70 metų asmenys, negalintys atvykti į rinkimų apylinkes, bet ir neįgaliuosius slaugantys žmonės, taip pat gyventojai, kuriems nustatytas ar įtariamas koronavirusas ar kurie turėjo izoliuotis dėl kontaktų, kelionių į užsienį.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Šiandien bandysiu eiti į Kauno raj.savivaldybę apie 13val. balsuoti,gal nebus labai daug žmonių.Man ten labai patogu.

Kaunas

Kaunas portretas
Vakar balsavau Kauno raj. savivaldybeje,,nebuvo zmonu daug
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių