Quantcast

Kėdainiuose patvirtinta koalicija daugumos neturės

  • Teksto dydis:

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų), Liberalų sąjūdžio, konservatorių ir Lietuvos ir valstiečių ir žaliųjų sąjunga trečiadienį Kėdainiuose pasirašė koalicinę sutartį.

„Turime pasirašę koalicinę sutartį tarp keturių partijų“, - BNS penktadienį sakė išrinktasis Kėdainių meras, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Saulius Grinkevičius.

Šis susitarimas negarantuoja valdančiosios daugumos savivaldybės taryboje, nes į koaliciją susibūrusios partijos bendrai rinkimuose, įskaitant patį merą, iškovojo 12 mandatų iš 27. Nors prie koalicijos oficialiai nesijungia Kėdainių socialdemokratai, S.Grinkevičius tikina iš jų dar kartą gavęs žodinį pažadą „palaikyti mero pasiūlymus“. Koalicija už tai du mandatus turintiems socialdemokratams yra pažadėjusi vicemero postą.

Pasak S.Grinkevičiaus, suburta koalicija artimiausią kadenciją didžiausią dėmesį skirs laisvos ekonominės zonos vystymui, taip pat žadama dėti pastangas saugant Kėdainių kultūros paveldą, į savivaldybės veiklą labiau įtraukti kėdainiškius.

Meras teigė, kad jo atstovaujami LLS (liberalai) šiuo metu turi keturis kandidatus į administracijos direktoriaus postą, bet konkrečių pavardžių, kas bus siūlomas, neįvardijo. S.Grinkevičiaus neatmetė, kad laiku nesulaukus Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymos dėl minėtų kandidatų, penktadienį vyksiančiame pirmajame savivaldybės tarybos posėdyje gali būti renkamas laikinasis administracijos direktorius.

Kėdainių opozicijoje liks Darbo partija, kuri rajonui vadovavo ilgiau nei dešimtmetį.

„Darbiečiai“ vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose gavo trylika tarybos mandatų, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), įskaitant išrinktą merą Saulių Grinkevičių - šešis, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai ir konservatoriai gavo po dvi vietas taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių