Quantcast

Kavinėje nelegaliai pietavo Seimo nariai, o baudą skirs tik kavinės vadovams?

  • Teksto dydis:

Tyrimą baigusi policija nustatė, kad Seimo narių pietūs karantino įkarštyje, balandžio mėnesį, Seimo kavinėje buvo nelegalūs, praneša lnk.lt. Byla dėl karantino taisyklių pažeidimo Seimo kavinėje perduota teismui.

„Vakar buvo surašytas administracinis nusižengimo protokolas dėl karantino metu nustatytų Vyriausybės reikalavimų nesilaikymo. Medžiaga yra perduota nagrinėjimui į teismą“, – teigė Donaldas Dubaka, Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininkas.

Tačiau policija nusprendė, kad prieš teismą turi stoti tik kavinės vadovai. Pasak viršininko, jiems gresia bauda iki 6 tūkst. eurų. Seimo nariai policijai rašė pasiaiškinimus. Juos įvertinę pareigūnai nusprendė, kad parlamentarai nieko blogo nepadarė. Nors ir Vyriausybės nustatytas taisykles pažeidė, ir kavinėje iškabintų reikalavimų nepaisė.

„Žinoma, buvo vertinama, medžiagoje yra gauti Seimo narių paaiškinimai dėl tos situacijos. Policija priėmė tokį sprendimą. Iš surinktos medžiagos, įvertinus visus duomenis, pažeidimų nebuvo nustatyta“, – sakė D. Dubaka.

Labai gaila tų valgyklos moterų, kurios turbūt turėjo pasiimti šluotą ir tuos Seimo narius tiesiog išvyti.

Per karantiną, kaip ir draudžiama, kavinėje pietavo įvairių partijų atstovai: konservatorius Antanas Matulas, valstietis Petras Nevulis, Vytautas Bakas iš Mišrios Seimo narių grupės, visi jie atsisakė kalbėti.

Socialdemokratas Algirdas Sysas dar valgydamas kavinėje aiškino, kad iš tiesų kavinėje nevalgo. „Aš išsinešiau nuo prekystalio“, –  teisinosi A. Sysas.

„Toks ciniškas paaiškinimas, kad aš išsinešimui pasiėmiau ir metrą pasitraukiau nuo prekystalio, yra tiesiog apgailėtinas“, – situaciją komentavo Vytautas Juozapaitis.

A. Sysas ir dabar nėra linkęs sutikti, kad labai nusižengė, sako, kad nebeprisimenantis, kaip valgė.

Jeigu būsiu patrauktas atsakomybėn, žinoma, atsakysiu, nevengsiu, neskųsiu jokios nuobaudos, kokia ji bebūtų.

A. Syso partijos kolega Julius Sabatauskas net ir sužinojęs, kad jam bauda negresia, samprotauja. „Jeigu būsiu patrauktas atsakomybėn, žinoma, atsakysiu, nevengsiu, neskųsiu jokios nuobaudos, kokia ji bebūtų“, – sakė. J. Sabatauskas.

Per karantiną maisto, kaip ir priklauso, išsinešdavę parlamentarai sako, kad pietauti vietoje panorę kolegos į nepatogią padėtį pastatė kavinės darbuotojus. „Vis dar manome, kad Seimo narys yra kažkoks viršininkas, kuriuo jis, žinoma, nėra. Ir man labai gaila tų valgyklos moterų, kurios turbūt turėjo pasiimti šluotą ir tuos Seimo narius tiesiog išvyti. Labai tikiuosi, kad dabar jie jaus moralinę pareigą padėti įmonei sumokėti baudą“, – svarstė konservatorių frakcijos Seime atstovė Ingrida Šimonytė.

Su Seimo kavinės vadove susisiekti nepavyko. Seime yra manančių, kad bausti reikia ne kavinę, o Seimo kanceliariją. Nes kavinė nuomojasi tik virtuvę, o valgymo salė priklauso Seimo kanceliarijai. Taigi, ji ir turėtų palaikyti tvarką.

Seimo kavinės vadovė anksčiau yra sakiusi, kad negali kontroliuoti parlamentarų, kurie patys priima visai Lietuvai privalomus įstatymus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

;-)

;-) portretas
IS KUE JIE GALEJO ZINOTI,KAD NEGALIMA,KAD PANDEMIJA?JIE JUK SITIEK DAUG DIRBA VISOS LIETUVOS IR SAVO PINIGINES LABUI.IS KO JIE TA MILZINISKA BAUDA MOKES?TEGUL VIREJOS SUSIMOKA,JUK JOS KALTOS,KAD JIEM VALGYT DAVE.

Jooo..

Jooo.. portretas
Gėda! Seimūnai tokie patys pažeidėjai kaip ir kiti mirtingieji! Ar tai neliečiamųjų kasta?

...

... portretas
Moraliniai degradai.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių