Quantcast

Per karantiną nedarbingumo išmokas gaus ir pradinukų tėvai?

Seimas linkęs pritarti socialdemokratų siūlymui, kad pradinių klasių vaikus, kai mokyklose paskelbiamas karantinas dėl epidemijos, galėtų prižiūrėti vienas iš jų tėvų ar globėjų pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą ir gautų už karantino laikotarpį nedarbingumo išmokas iki 14 dienų.

Antradienį po svarstymo už tokį projektą balsavo 66 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 24 parlamentarai.

„Beveik pusė mokyklų ir šiemet buvo uždarytos dėl paskelbtos gripo epidemijos. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė, kad pradinukų tėvams būtų mokamos nedarbingumo išmokos per karantiną. Komitetas atmetė ir Vyriausybės išvadą - nepritarti šiam įstatymo projektui. Bet šeimos politika ir dabar Seime tebesvarstomas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas reikalauja, kad tokio amžiaus vaikai - lankantys pradines klases - nebūtų paliekami be priežiūros“, - sakė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Algirdas Sysas.

Seimo narys socialdemokratas Juozas Olekas tikisi, kad jau kitais metais nesikartos situacija, kai kasmet per gripo epidemiją tėvai suka galvas, kur dėti pradinukus per karantiną.

„Juk nedarbingumo išmokas tokiais atvejais gauna darželinukų tėvai, tai kuo pradinukų situacija skiriasi? Pradinukus irgi nesaugu visą dieną palikinėti namuose. Jeigu Seimas palaikys - bus pagaliau kažkokia reali pagalba jaunoms šeimoms“, - sako įstatymo pataisų iniciatorius J. Olekas.

Seimas svarstydamas palaikė socialdemokratų siūlymą, nors Vyriausybė dėl papildomų lėšų poreikių tam buvo nepritarusi. Parlamentas dar turės balsuoti dėl šios įstatymo pataisos priėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Kiek galima dėti tą pačią nuotrauką.

...

... portretas
Vaikiukams reikia ne darželių ir mamų paskui nuo darbų nusikamavusių, o Juos visądien prižiūrinčių Mamyčių!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių