Quantcast

Kanados užsienio reikalų ministras patvirtino įsipareigojimus Baltijos valstybių saugumui

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį su Kanados kolega Marcu Garneau aptarė aktualius dvišalio ir tarptautinio bendradarbiavimo klausimus.

Pasidžiaugdamas intensyviais dvišaliais santykiais, ministras padėkojo Kanadai už šios šalies indėlį, užtikrinant saugumą Baltijos jūros regione, ir išreiškė solidarumą dėl Kinijoje jau daugiau nei dvejus metus savavališkai sulaikytų Kanados piliečių Michaelo Kovrigo ir Michaelo Spavoro.

Ministrai aptarė situaciją Baltarusijoje ir Rusijoje, atkreipė dėmesį į būtinybę tęsti paramą Baltarusijos pilietinei visuomenei, bendradarbiauti tarptautinių sankcijų klausimais, taip pat išreiškė susirūpinimą Aleksejaus Navalno sveikatos būkle. Susitikime, kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, taip pat aptarti santykiai su Kinija, ministrai akcentavo poreikį stiprinti daugiašales iniciatyvas ir vieningai kalbėti su Kinija.

Kanados užsienio reikalų ministras patvirtino ilgalaikius šalies įsipareigojimus Baltijos valstybių saugumo sustiprinimui. M. Garneau dėkojo Lietuvai už prisijungimą prie Kanados inicijuotos deklaracijos dėl neteisėtų sulaikymų, už išreikštą solidarumą Kinijoje sulaikytų Kanados piliečių atžvilgiu bei už pastangas perkeliant Sirijos pabėgėlių organizacijos „Baltieji šalmai“ nario šeimą į Lietuvą.

Pokalbio pabaigoje ministrai patvirtino savo pasirengimą organizuoti bendrą trijų Baltijos valstybių ir Kanados užsienio reikalų ministrų susitikimą Otavoje, kai tik leis galimybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

užsimaus

užsimaus portretas
pampersus ir , perbrides Atlantą , atneš ramybę visoms Baltijos šalims ............

Welcome

Welcome portretas
Kanada su mumis!

KAIP DABAR ATSIMENU...

KAIP DABAR ATSIMENU... portretas
Dar nepamiršome, kaip "gynėjai" iš už Atlanto Lietuvą "gynė" po antro pasaulinio karo. Dar šiandien ausyse skamba Amerikos balsas iš Vašingtono...Tarybų sąjunga, kurioje buvo ir Lietuva jau pirmoji pakilo į kosmosą, o Amerikos balsas iš Vašingtono trimitavo:"Sovietų sąjungos studentai nešioja knygas užantyje ir todėl jie atrodo labai privalgę"...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių