Quantcast

Kaliningrado tranzito krizės įkarštyje G. Landsbergis atostogauja: tai – skandalas?

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sprendimas Kaliningrado tranzito krizės įkarštyje išeiti atostogų yra skandalas, įsitikinęs Mykolo Romerio universiteto politologas Virgis Valentinavičius.

Birželio 30 d. prasidėjusios ministro atostogos turėtų trukti iki liepos 11-osios. Premjerės patvirtintame potvarkyje taip pat numatyta, kad G. Landsbergis ketina ilsėtis liepos pabaigoje ir įpusėjus rugpjūčiui.

„Mano manymu, tai yra skandalas. Kai vyksta tokios stumdynės dėl Kaliningrado tranzito, neįsivaizduoju, kaip galima sugalvoti išeiti atostogų. Suprantu, šeima yra šventas reikalas, vaikai ir taip toliau. Bet dabar tikrai yra labai, labai blogas laikas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Įvykiai ir komentarai“ kalbėjo politologas.

V. Valentinavičiaus įsitikinimu, kad ir kaip G.Landsbergis pasitikėtų viceministrais, Kaliningrado tranzito klausimas – labai svarbus ir karštas, todėl būtent ministras turėtų dalyvauti, sprendžiant visus su juo susijusius iššūkius.

Mano manymu, tai yra skandalas. Kai vyksta tokios stumdynės dėl Kaliningrado tranzito, neįsivaizduoju, kaip galima sugalvoti išeiti atostogų.

„Kol Ukrainos krizė tęsiasi, nematau šansų artimiausius du mėnesius Gabrieliui Landsbergiui atostogauti, kaip ir krašto apsaugos ministrui“, – tvirtino politologas.

Ministro sprendimas labai stebina

Portalo 15min.lt vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis sakė, kad G. Landsbergio sprendimas šiuo metu išeiti atostogauti labai stebina.

„Tokių saugumo iššūkių mūsų valstybė neturėjusi labai seniai, ir ypač dabar, kai Karaliaučiaus tranzito klausimas vis dar neišspręstas. Gal tos atostogos turėtų būti atšauktas, kažkoks darbas turėtų vykti. Man yra akivaizdu, kad visiškai nusišalinti nuo šių krizių sprendimo ir deleguoti viceministrams nei vienas ministras šiuo atveju neturi teisės“, – įsitikinęs V. Beniušis. 

MRU politologas V. Valentinavičius pridūrė, kad šiuo metu ministrų atostogos ir darbų perdavimas viceministrams „gali atrodyti kaip bėgimas į krūmus“.

Plačiau apie tai – „Žinių radijo“ laidoje:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai portretas
> Jotautas: "RUSAI NEPUOLA UKRAINOS..." ......................Rusai bėga iš Ukrainos - gavo į kaulus prie Kijevo, prie Charkovo, gauna prie Chersono, pabėgo iš Gyvačių salos ir t.t. Jie kol kas laikosi tik dar 1914 m. okupuotose Donecko ir Luchansko srityse, bet ir čia vos juda į priekį, patirdami didžiulius nuostolius.

>>>Putojasi troliai \\\\\.../////

>>>Putojasi troliai  \\\\\...///// portretas
>Gaidy,tau gramatikos reikia pradėti mokytis nuo pirmos klasės.O tavo gązdinimai tai KGB,NKVD metodai nusirašyti nuo koncervinių KGB'istinių o'Žių.____Lok toliau šunie,gausi kaulą nugrauŽti.

Jotautas

Jotautas portretas
Tam „ale" . RUSAI NEPUOLA UKRAINOS...
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių