Quantcast

Kadenciją baigęs VU rektorius A. Žukauskas kandidatuos į Seimą

Kadenciją baigęs Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas prisijungė prie Laisvės partijos ir kandidatuos Seimo rinkimuose spalį.

„Daug mūsų aukštojo mokslo ir apskritai švietimo problemų slypi mūsų politinėse nuostatose ir reikia jas keisti. Manau, kad galėčiau pasitarnauti švietimo ir mokslo pažangai Lietuvai“, – BNS sprendimą dalyvauti Seimo rinkimuose komentavo rektorius.

A. Žukauskas teigė pasirinkęs Laisvės partiją, nes ši atitinka jo politines pažiūras, akcentuodama „individą – atsakingą, išsilavinusį, kuris gali kurti aukštą vertę Lietuvai“.

„Matau partijoje pakankamai daug ambicijos, jaunų jėgų, kurios nori į politiką pažvelgti kitaip nei tos vadinamos tradicinės partijos. Matau, kad lyderystė suprantama kaip siekis atverti naujas galimybes, partijoje yra daug profesionalių politikų, kurie išsilavinimą yra gavę Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute“, – teigė A. Žukauskas.

A. Žukauskas Vilniaus universitetui vadovavo nuo 2015 metų iki šių metų balandžio, kuomet baigėsi jo kadencija.

Kaip BNS patvirtino Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė, A. Žukausko kandidatūra bus keliama sostinės Fabijoniškių apygardoje.

„Džiaugiamės, kad į mūsų gretas jungiasi profesorius A. Žukauskas, kuris dar būdamas VU rektoriumi kovojo dėl didesnių atlyginimų mokytojams ir dėstytojams. Jis sustiprins ne tik mūsų švietimo idėjas, bet ir Laisvės partijos pasiūlymus atsinaujinančios energetikos, inovacijų ir kitose srityse“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Dalį Laisvės partijos kandidatų Vilniuje pirmadienį planuoja patvirtinti partijos Vilniaus skyrius.

Planuojama, kad Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas kandidatuos Pašilaičių apygardoje, Vilniaus miesto tarybos narės: Monika Ošmianskienė – Žirmūnų apygardoje, Donalda Meiželytė – Lazdynų apygardoje, Evelina Dobrovolska – Naujosios Vilnios apygardoje.

Laisvės partijos Vilniaus skyriaus vadovas, sostinės tarybos narys Kasparas Adomaitis kandidatuos Antakalnio apygardoje, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rita Balčiūnienė – Panerių apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo..

Jooo.. portretas
Gal tikrai ponui reiktų prisiminti savo amžių. Viskam yra savo laikas...

konservatLyberastinis

konservatLyberastinis  portretas
evoliucijos skreplys ,gamtos isdaiga.

Ona

Ona portretas
Kai pasensta ir praranda smegenis,traukia prie lovio.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių