Quantcast

K. Tubis: antras turas turi būti rengiamas iš naujo

Anykščių mero rinkimų antrasis turas turi būti rengiamas iš naujo, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkimuose iškeltas Kęstutis Tubis.

„Antras turas turi būti rengiamas naujai“, – per spaudos konferenciją Seime antradienį sakė K. Tubis.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį panaikino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą, kuriuo kandidatas į Anykščių rajono merus K. Tubis pašalintas iš rinkimų.

„Džiugu, kad žmonių balsai neprarasti, bet (yra) jaudulio ir to neteisingumo jausmo, sunku jį išsakyti. Manau, kad VRK negali politikuoti, ji turi tik organizuoti rinkimus, juos teisingai organizuoti ir skaičiuoti balsus“, – kalbėjo politikas.

Vis dėlto  LVAT netenkino skunde buvusio reikalavimo „įpareigoti VRK atstatyti kandidato K. Tubio registravimą kandidatu“.

VRK antradienio vakarą renkasi į posėdį spręsti situacijai.

LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė per spaudos konferenciją teigė, kad dėl susidariusios situacijos asmeninę atsakomybę turi prisiimti VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

„Manau, kad šiuo atveju asmeninę atsakomybę turėtų prisiimti VRK pirmininkė (Jolanta Petkevičienė), ir, jei jai sudėtingos šitos pareigos, būtų garbinga jai pačiai perleisti jas kitam žmogui, kuris tai atliks. Kaip ir sakėte, neturi politikuoti VRK, turi dirbti pagal įstatymą“, – sakė „valstiečių“ seniūnė.

Kovo 7 dieną VRK iš Anykščių rajono mero rinkimų antrojo turo pašalino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą K. Tubį, nes Panevėžio apygardos teismas pateikė išaiškinimą, kad dėl prekybos poveikiu nuteistam politikam skirta bausmė – atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje – apima ir draudimą dirbti renkamas pareigas.

Per pirmąjį rinkimų turą K. Tubis Anykščiuose surinko daugiausia – 29,39 proc. – rinkėjų balsų.

Jį pašalinus iš tolesnės kovos, antrajame mero rinkimų ture VRK paliko rungtis mažiau balsų gavusius politikus – antrą vietą užėmusį socialdemokratą Dainių Žiogelį ir trečiuoju likusį dabartinį merą konservatorių Sigutį Obelevičių. Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas merų rinkimų antrajame ture.

Buvęs Anykščių rajono meras K. Tubis vasario pradžioje Panevėžio apygardos teismo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta beveik 10 tūkst. eurų bauda, taip pat atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių