Quantcast

K. Glaveckas: Europos Sąjunga po „Brexit“ turės keistis

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga po Jungtinės Karalystės sprendimo trauktis iš Bendrijos turės keistis, kad neprasidėtų bloko skilimas, mano Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys, ekonomistas liberalsąjūdietis Kęstutis Glaveckas.

Anot jo, ekonominis Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES Lietuvai nebus labai neigiamas.

„Europos Sąjunga savo valdymo ar valdysenos prasme negalės išlikti tokia pat, kaip buvo, nes taip, kaip buvo, tikrai nebus, Bet kaip bus, sudėtinga atsakyti, nes pati Britanija, kuri paskelbė referendumą, nei išėjimo žemėlapį turi, nei verslas turi išėjimo“, - spaudos konferencijoje antradienį sakė K.Glaveckas.

Jo nuomone, turėtų būti perrašytos šalių stojimo į ES sutartys, joms paliekant daugiau laisvių.

„Visa Europos Sąjunga ir biurokratija turės pasikeisti viskuo. Mano supratimu, reikės perrašyti net pačią sutartį, kad joje liktų daugiau identiteto, atskirų valstybių suvereniteto ir tuo pačiu būtų koncentruotos galios“, - teigė parlamentaras.

Kalbėdamas apie „Brexit“ įtaką ES ir Lietuvos ekonomikai, K.Glaveckas apibendrino, kad įtaka nebus tokia didelė, kaip baiminamasi šiuo metu.

„Mano supratimu, nebus taip blogai, kaip rašoma dabar, bet nebus taip gerai, kaip norėtųsi“, - teigė K.Glaveckas.

Anot jo, „Brexit“ neturėtų atsiliepti ir Jungtinės Karalystės investicijoms Lietuvoje, mat šalies verslas turėtų siekti investuoti į pelningas Europos rinkas.

„Jungtinės Karalystės ir Lietuvos investicijų mastas - pernai iš visų investicijų Didžiosios Britanijos užėmė vienuoliktą vietą ir sudarė 426 mln. eurų. (...) Lietuvos gi investicijos į Didžiąją Britaniją sudarė tik 48,7 mln. eurų, tai ta prasme yra nežymios. Investicijų srityje jei jos ir pasikeistų, tai tas pasikeitimas nežymus yra. Nors, mano supratimu, Britanija kaip tik bus suinteresuota investuoti į pelningas Europos rinkas“, - sakė parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių