Quantcast

Jurbarko savivaldybė turi grąžinti 1 mln. eurų ES lėšų

  • Teksto dydis:

Jurbarko savivaldybė turi į Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos pasienio bendradarbiavimo programos iždą grąžinti beveik 1 mln. eurų ES lėšų, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Jurbarko rajono savivaldybė pasibaigusiu 2007-2013 metų finansiniu laikotarpiu iš Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos pasienio bendradarbiavimo programos gavo finansavimą trims projektams. Bėdų kilo dėl projekto Nemuno upės ekologinei būklei gerinti, įrengiant nuotekų surinkimo ir valymo infrastruktūrą Skirsnemunės miestelyje bei Rusijos Karaliaučiaus srities Nemano (Ragainės) mieste.

Tiek Jurbarko rajono, tiek Nemano savivaldybės įsipareigojimai turėjo būti įgyvendinti iki 2014 metų pabaigos, tačiau kaliningradiečiai darbų padaryti nespėjo. Todėl Lenkijos plėtros ir finansų ministerija dar balandį pareikalavo, kad jurbarkiečiai, kaip projektui vadovaujantys partneriai, grąžintų jam įgyvendinti panaudotą dalį lėšų - 962 tūkst. eurų.

Šiuo metu Jurbarko savivaldybė bando derėtis ir aiškintis, ar kaip nors būtų galima išvengti savivaldybės biudžetui sunkiai pakeliamų finansinių sankcijų.


Šiame straipsnyje: Jurbarko savivaldybėES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių