Quantcast

Jei būtų formuojama nauja Vyriausybė, A. Anušauskas linkęs tęsti pradėtus darbus

Jei būtų iš naujo formuojama Vyriausybė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako būtų linkęs tęsti ketveriems metams suplanuotus darbus.

„Iš tikrųjų reikia palaukti sprendimų, tačiau šiuo atveju aš galiu pasakyti, kad darbai buvo suplanuoti ketveriems metams, ir labai konkretūs, ir kai kurie dalykai, kurie dar buvo derinami tarp institucijų, tačiau nepasiekė to etapo, kad mes pradėtume įgyvendinti kai kurias reformas“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Anušauskas.

Jo teigimu, prireikė laiko pradėti įgyvendinti parengtą šauktinių reformą, valstybinių pensijų kariams ir pareigūnams pertvarką.

„Tai, be abejonės, jei buvau užsibrėžęs juos įgyvendinti, tai ir atsakymas, aš manau, aiškus, bet šiuo atveju tai priklausys nuo prezidento, ir Seimo ir mūsų koalicijos partnerių“, – teigė jis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas reaguodamas į žiniasklaidos tyrimus dėl savivaldos politikų galimo piktnaudžiavimo jiems skiriamomis išmokomis yra pasiūlęs rugsėjį skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, premjerės poziciją suprantanti bei pažymėjo, kad spėliojimas apie naują Vyriausybės sudėtį – ankstyvas.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę teigė matantis du kelius iš kilusios krizės dėl savivaldos politikų piktnaudžiavimo išmokomis: pirmalaikius Seimo rinkimus arba Vyriausybės atnaujinimą.

Visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami skirtingomis banko kortelėmis, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių