Quantcast

JAV stringa sprendimas dėl N. Venckienės ekstradicijos

  • Teksto dydis:

Čikagos federalinis teismas, nagrinėjantis Lietuvos prašymą išduoti buvusią Seimo narę Neringą Venckienę, tapo vienu iš keleto JAV federalinių teismų, turėjusių sustabdyti šalies vyriausybės vardu iškeltų civilinių bylų nagrinėjimą, tęsiantis valstybinių institucijų daliniam uždarymui.

Vyriausiasis federalinis teisėjas Rubenas Castillo (Rubenas Kastiljas) trečiadienį paskelbė nurodymą dviem savaitėms sustabdyti visų tokio tokio pobūdžio bylų nagrinėjimą dėl praeitą savaitę prasidėjusio vyriausybės uždarymo.

Šis nurodymas taikomas ir byloms dėl prieglobsčio suteikimo bei ekstradicijos, įskaitant N. Venckienės bylą.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venckienės grąžinimo, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

Pati N. Venckienė tvirtina, kad šie kaltinimai yra politiškai motyvuoti ir kad jos gyvybei iškiltų pavojus, jeigu ji būtų grąžinta į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neringa demaskavo visą teisėsaugos klaną. Amerikos teisėsauga tai turi suprasti ir pamatyti kas darosi šioje ES provincijoje.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
idomu ar NERINGA ŽINO,KAD TO BANDITO ŽALIMO LIŪDIJIMAS MELAGINGAS.LAIKAS KEDŽIAMS PADUOTI TĄ NIEKŠĄ Į TEISMĄ.JUK JO PARODYMAIS TEISMAS NUSPRENDĖ KEDŽIO KALTĘ.TAM BANDITUI LAIKAS ATSAKYTI IR TURTU ATSILYGINTI.

kauniete

kauniete portretas
nekaltas kraujas laukia venckienes[sunaikinusios zmoniu gyvenimus] atpildo[ka ir padarys Lietuvos teisetvarka] atgailauti brudei .,atgailauti,
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių