Quantcast

JAV skirs ypatingą dėmesį plėtojant kibernetinį bendradarbiavimą su Lietuva

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius nuotoliniame susitikime su JAV Gynybos departamento sekretoriaus pavaduotoja Kibernetinės gynybos politikos klausimais Mieke Eoyang aptarė bendradarbiavimą, kaip stiprinti pajėgumus atremti Rusijos ir Kinijos veikimą kibernetinėje erdvėje, sakoma pranešime.

„Lietuva su JAV kitą savaitę pradeda pirmąjį bandomąjį projektą Regioninės kibernetinės gynybos centre Kaune – Kibernetinių grėsmių analizės celės. Ši bendra veikla reikšmingai prisidės prie kibernetinių grėsmių analizės regione“, – susitikime sakė viceministras M. Abukevičius.

Pokalbio metu buvo numatyti konkretūs veiksmai, kurių bus imtasi, siekiant kelti Lietuvos kibernetinio saugumo specialistų gebėjimus ir kvalifikaciją, treniruotis, siekiant apginti valstybei svarbią infrastruktūrą, kelti atsparumą kibernetinėms atakoms bei kartu plėtoti pritaikomuosius tyrimus kibernetinio saugumo srityje. Abi pusės sutarė, kad kritinė infrastruktūra, ypač energetikos sektorius, yra kaip niekad aktualus.

„JAV yra pasiruošusi skirti ypatingą dėmesį plėtojant kibernetinį bendradarbiavimą su Lietuva”, – sakė M. Eoyang, pabrėždama, kad dabartinė JAV administracija yra pasiryžusi stiprinti kolektyvinę gynybą ir žinių apie kibernetinį saugumą lygį. JAV pareigūnė pabrėžė, kad bus siekiama užpildyti kibernetinio saugumo specialistų (personalo) kvalifikacijos spragas kartu treniruojantis kibernetinėse pratybose ir mokymuose.

Tai buvo pirmasis susitikimas su neseniai į pareigas paskirta JAV atstove, sutarta dialogą tęsti artimiausioje ateityje, kai bus pristatyti pirmieji bandomojo projekto rezultatai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Bijo tie chocholai, mokyk nemokęs...tik pinigus išvagia ...

poto

poto portretas
mokysime haholus kaip pult rusus?...

Anonimas

Anonimas portretas
Koks ten pasišiaušęs maušius nuotraukoje ? Čia tokie dabar pas mus viceministrai ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių