Quantcast

JAV pareiškė palaikymą Lietuvai ginče su Kinija dėl Taivano

Jungtinių Amerikos Valstijų Valstybės departamento atstovas Nedas Price’as tviterio paskyroje pareiškė palaikymą Lietuvai dėl santykių su Taivanu.

„Esame išvien su mūsų sąjungininke Lietuva ir smerkiame Kinijos Liaudies Respublikos pastaruosius atsakomuosius veiksmus – ambasadoriaus Vilniuje atšaukimą ir reikalavimą, kad Lietuva atšauktų savo ambasadorių Pekine. JAV remia Europos partneres, mezgančias ryšius su Taivanu“, – teigė N. Price’as.

ELTA primena, kad Kinijos užsienio reikalų ministerija antradienį informavo Lietuvos užsienio reikalų ministeriją (URM) dėl savo ambasadoriaus Vilniuje atšaukimo konsultacijoms, argumentuodama dėl Lietuvos pozicijos Taivano atžvilgiu bei pasiūlė Lietuvai konsultacijoms atšaukti savo ambasadorių Pekine, teigta URM pranešime.

Lietuvos URM apgailestauja dėl tokio Kinijos žingsnio ir dar kartą pabrėžia, kad, gerbdama vienos Kinijos principą, yra nusiteikusi plėtoti abipusiai naudingus ryšius su Taivanu, kaip ir daugelis kitų Europos Sąjungos ir pasaulio valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pasiimkite savo aborgena adamkų

Palaikė, \\\\\.../////

Palaikė,  \\\\\...///// portretas
o kodėl patys nesikiša,nekvaili.Fas kvaileliai.Tą Amerikė daro amžių amžiais.kiša kitus kvailelius į mėsmalę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių