Quantcast

JAV ambasadorius tikisi greitų sprendimų dėl sraigtasparnių „Black Hawk“

Naujasis Jungtinių Valstijų ambasadorius Vilniuje tikisi artimiausiais mėnesiais sulaukti Lietuvos valdžios sprendimų dėl karinių sraigtasparnių „Black Hawk“ pirkimo iš Jungtinių Valstijų.

„Tikrai dirbu su Lietuvos Vyriausybe aptariant galimybes įsigyti „Black Hawk“. Svarstėme įvairius variantus, ir aš tikiuosi, kad artimiausiais mėnesiais Vyriausybė pajudės į priekį dėl „Black Hawk“ įsigijimo“, – interviu BNS sakė ambasadorius Robertas Gilchristas (Robertas Gilkristas).

Krašto apsaugos ministerija pernai spalį pranešė nusprendusi pradėti derybas su JAV vyriausybe dėl galimybės įsigyti šešis naujus straigtasparnius „Black Hawk“.

Tuomet skelbta, kad sandorio vertė gali siekti 300 mln. eurų, įsigijimo sutartį siekiama pasirašyti iki 2020 metų pabaigos, o sraigtasparniai kariuomenę pasiektų 2024 metų pabaigoje.

Lietuvos vyriausybė tikisi, kad JAV administracija galėtų paremti „Black Hawk“ pirkimą per JAV paramos saugumo srityje fondus.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenė užduotims vykdyti naudoja tris veikiančius sovietinius sraigtasparnius „Mi-8“, kurių skraidymo resursas netrukus baigsis, ir tris „Dauphin“, kurie daugiausiai skirti paieškos ir gelbėjimo darbams bei aplinkos apsaugos stebėsenai Lietuvos teritorijoje.

Pernai Lietuva pasirašė sutartį su JAV gynybos departamentu dėl 200 šarvuotųjų kovinės paramos visureigių įsigijimo už 145 mln. eurų. Visureigius gamina „Oshkosh Defense“ kompanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kas už tai kad pirkt TIk europinius sraigtasparnius?..

Makas

Makas portretas
Kokia ginkluote tures sie malunsparniai? Ar perkama seimunus i medziokles plotus nuskraidint?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
"Paėmei, pažiūrėjai. Netiko. Gražiai sulankstyk - atgal
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių