Quantcast

Jaunieji konservatoriai kviečia paminėti 13-ąsias Sakartvelo žemių okupacijos metines

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vidurdienį Boriso Nemcovo skvere (Latvių g. priešais Rusijos ambasadą), Jaunųjų konservatorių lyga (JKL) organizuoja mitingą, siekdama priminti nepelnytai primirštamą faktą, kad 2008 m. prasidėjęs Sakartvelo ir Rusijos karas dėl Abchazijos ir Pietų Osetijos tebevyksta.

13 metų tebesitęsiantis konfliktas yra vienas geriausių pavyzdžių ką Rusijos valstybė leidžia sau kaimyninių valstybių atžvilgiu – žemių aneksiją, agresiją prieš civilius, ekonominį embargą ar net logistines blokadas (šią vasarą įtvirtintas draudimas iš Rusijos skristi į Sakartvelą, taip atnešant kaimyninei šaliai dešimčių ar net šimtų milijonų finansinę žalą).

„Sakartvelas yra vienas ir nedalomas. Negali 20 procentų valstybės priklausyti kitai šaliai, taip juk yra pažeidžiama daugybė tarptautinių teisės normų ir susitarimų. Ketvirtadienį buriamės todėl, kad šis 13 metų besitęsiantis košmaras Rytuose yra viešojoje erdvėje mažai beaptariamas – tad siekiame priminti. Tą tradiciškai darome kasmet. Visų neabejingų prie Rusijos ambasados lauksime ir šiemet“, – pažymėjo JKL pirmininkė Kotryna Briedytė.

Renginyje kviečiami dalyvauti politikai, diplomatai, šiai problemai neabejingi piliečiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

79bt

79bt portretas
Nezinau tokios šalies

tai

tai portretas
Švęs ar ne švęs Žopos Reikalų Minestrelis šiuos įvykius?

Rūpinkitės savo piliečiais

Rūpinkitės savo piliečiais portretas
Ir savo šalies sienomis...idiotizmas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių