Quantcast

J. Šiugždinienė pirmiausia stiprintų ankstyvąjį ir bendrąjį ugdymą

Viešai kaip kandidatė į švietimo, mokslo ir sporto ministres įvardinta parlamentarė Jurgita Šiugždinienė jaučiasi pasirengusi darbui Vyriausybėje. Politikė tikina, kad tapusi ministre visų pirma koncentruotųsi į ankstyvojo ir bendrojo ugdymo stiprinimą bei imtųsi iniciatyvos rengiant nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

„Žinoma, labai svarbus man šis tiek būsimos ministrės pirmininkės, tiek koalicijos pasitikėjimas. Tikrai ši pozicija yra labai atsakinga, tai tikrai nelengva sritis, bet jaučiuosi pasiruošusi šiam darbui“, – Eltai teigė J. Šiugždinienė.

Politikė akcentuoja, kad švietimo sritis yra labai plati, tačiau teigia, jog esminiu prioritetu tapusi ministre išskirtų ankstyvąjį ir bendrąjį ugdymą.

„Pirmiausiai išskirčiau ankstyvąjį ir bendrąjį ugdymą. Man atrodo, kad čia turėtų būti pirmasis prioritetas. Ir mes turėtume siekti, kad mažėtų tie ugdymo skirtumai tarp miesto ir rajono, kaimo mokyklų, skirtumai tarp mokyklų mieste ir, kad mūsų vaikai turėtų kuo geresnes ir kuo vienodesnes starto pozicijas ir galimybes įgyti perspektyvų suteikiantį išsilavinimą“, – akcentvao ji.

Todėl, manau, kad mes visi turime padirbėti, kad pedagogų darbo vieta būtų kuo patrauklesnė.

J. Šiugždinienės teigimu, norint stiprinti ankstyvąjį ir bendrąjį mokymą labai svarbu gerinti ir ugdymo turinį. Politikės teigimu, būtina siekti, kad ugdymo turinys būtų šiuolaikiškas ir subalansuotas, o tai, pasak jos, yra neįmanoma be stiprių, motyvuotų pedagogų.

„Todėl, manau, kad mes visi turime padirbėti, kad pedagogų darbo vieta būtų kuo patrauklesnė, kad turėtume stiprius tarptautinio lygmens pedagogų ugdymo centrus ne tik jaunų pedagogų parengimui, bet ir kvalifikacijos, kompetencijų stiprinimui. Tai čia būtų turbūt pagrindinis prioritetas, kurį aš matyčiau šiuo metu“, – teigė ji.

Politikė taip pat akcentavo, kad tapusi ministre tiesiogiai imtųsi lyderiauti rengiant nacionalinį susitarimą dėl švietimo. Jos teigimu, labai svarbu siekti, kad susitarimui dėl švietimo pritartų visos politinės partijos.

„Aš manau, kad tikrai galėčiau lyderiauti rengiant nacionalinį susitarimą dėl švietimo. Manau, kad tas susitarimas yra be galo svarbus, tai vienas iš prioritetinių darbų, kad būtų tas susitarimas parengtas plačiai konsultuojantis ir jog tam sutarimui pritartų visos politinės partijos, ne tik valdančioji dauguma, bet ir opozicija“, – sakė J. Šiugždinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kaip ir visi buvę, nesuvokia ką kalba..... Išmoktos ir nieko nereiškiančio frazės. Ką lygina vaikų protinės galės??? Norint duoti vienodą startą, reikia, suvokti, kad daugėja cpec poreikių vaikų, o kaimo vietovėse tokių ypač daug.... Dieve apšvies bent akimirką tokių žmonių protus

vilija

vilija portretas
Unikali berniuku pasiuntine :pirmiausia imsis pastatu ispardavimu.Cia ju arkliukas.Svietimo sistemoje daug gerose vietose"nereikalingu" pastatu.Pamatysit jos darbus.Kur reikia prasukti ten ir ji.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių