Quantcast

J. Sabatauskas: premjeras renkasi ne pagal kompetenciją, o pagal lojalumą

Prezidentei Daliai Grybauskaitei atmetus premjero Sauliaus Skvernelio siūlomą socialdarbietės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres, Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas mano, kad kertasi šalies vadovės ir premjero požiūriai, kas gali būti Vyriausybės nariu.

„Iš esmės pastaruoju metu premjeras ne vadovauja orkestrui, o džiazuoja. Nerasdamas savo srities specialistų - profesionalų - ieško kuo labiau lojalių ministrų. Ir čia kertasi prezidentės ir premjero požiūriai, kas gali būti Vyriausybės nariu. Premjerui tai gal ir patogiau, kai renkasi ne pagal kompetenciją, o pagal lojalumą. Bet matom, kad „profesionalų“ Vyriausybe pasivadinusi Vyriausybė pritrūko profesionalų“, - sakė jis Eltai.

Kaip jau skelbta, prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą socialdarbietės I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Premjerui tai gal ir patogiau, kai renkasi ne pagal kompetenciją, o pagal lojalumą. Bet matom, kad „profesionalų“ Vyriausybe pasivadinusi Vyriausybė pritrūko profesionalų.

Profesionalumas, kuruojamos srities išmanymas, administraciniai gebėjimai, skaidrumas ir interesų konflikto vengimas - pagrindiniai prezidentės keliami reikalavimai visiems kandidatams į ministrus.

I.Gudžiūnaitė, pasak prezidentės, veržli ir perspektyvi jauna politikė, tačiau neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos.

Prezidentė kviečia premjerą šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato.

Dabar I. Gudžiūnaitė yra teisingumo viceministrė.

Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą. Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
Kodėl J. Sabatauskas turi būti užsičiaupęs, o pats nieko negalintis protino pasakyti rašinėti? Žinoma valstybės postus turi užimti patirtį ir gebėjimus eiti tas pareigas asmenys, dabar viršenybę ima lojalumas

Zabitauskas

Zabitauskas portretas
Tokie veikėjai kaip Sabatauskas jau seniai turėjo būti užsičiaupę, nes gėda jų klausytis. Ir panašiai ir buvo, bet va, ėmė ir pragydo nevykusiu balseliu. Ką padarysi, susikompromitavo ir tiek.

oi tie paluckininkai :) "ne savas " ? :)))

oi tie paluckininkai :) "ne savas " ? :)))  portretas
Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios įgytos viceministrės pareigose leidžia tikėtis, kad Irma Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, — Vyriausybės pranešime spaudai cituojamas p. Skvernelis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių