Quantcast

J. Olekas: „valstiečiai“ tik vaizduoja reformatorius ir mulkina žmones

  • Teksto dydis:

Valdančiųjų siūlomos valdybos, turėsiančios prižiūrėti gydymo įstaigas, skaidrumo ir efektyvumo nepadidins, sako Seimo opozicinės socialdemokratų frakcijos narys Juozas Olekas.

Anot jo, „valstiečiai“ taip imituoja sveikatos priežiūros įstaigų reformą.

„Valstiečiai tik vaizduoja reformatorius ir mulkina žmones. O šiuo atveju tai dar bus ir mūsų visų pinigų švaistymas“, - pirmadienį išplatintame pranešime sako J. Olekas.

Valdančiųjų „valstiečių“ ir socialdarbiečių frakcijų lyderiai praėjusią savaitę registravo įstatymo pataisos, numatančias naują gydymo įstaigų valdymo modelį – valdybas, stebėtojų ir regionines tarybas.

Valstiečiai tik vaizduoja reformatorius ir mulkina žmones. O šiuo atveju tai dar bus ir mūsų visų pinigų švaistymas.

Tai viena iš jau anksčiau Seime svarstytos, tačiau įstrigusios gydymo įstaigų pertvarkos dalių.

Pataisų autoriai tikina, kad valdybos, kurias sudarytų penki nariai, užtikrintų efektyvesnį gydymo įstaigų valdymą, racionalesnį ir skaidresnį lėšų naudojimą.

J. Olekas tam prieštarauja sakydamas, kad tai įneštų tik dar daugiau sumaišties.

„Skaidrumo sumažės, nes nebus vieno atsakingo žmogaus už ligoninės darbą. Dabar tai yra direktorius. „Valstiečiai“ vietoje vieno direktoriaus dabar siūlo įdarbinti penkis. Be to, šiuo metu veikiančios stebėtojų tarybos taip pat gali vertinti įstaigos vadovo darbą. Ir jos dirba nemokamai, atstovauja visas interesų puses – steigėjus, pacientus, medikus“, - pabrėžia J. Olekas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veyga užsiminė, kad valdybose galėtų dalyvauti ir verslo atstovai, o valdybos nariams galėtų būti mokamas ne didesnis nei vieno penktadalio įstaigos vadovo vidutinis mėnesio darbo užmokestis.

J. Oleko nuomone, gydymo įstaigų problemų ir viešųjų pinigų skirstymu užsiimsiantys verslininkai skaidrumo neatneš.

„Ne paslaptis, kad tokių valdybų nariai nori padirbėti kuo ilgiau, nes darbo nedaug, o užmokestis geras. Taigi, per metus susidarys nemažos sumos. Be to, valdantieji kai kuriose valstybės įmonėse suformavo naujas valdybas, bet skaidrumo nepadaugėjo, o skandalų – per akis“, - vertina Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rapolas

Rapolas portretas
Sitam "isminciui" geriau visai patylet...

oi kiek apie apie viešų pinigų skirstymo

oi kiek apie apie viešų pinigų skirstymo  portretas
skaidrumą žino ponas Oleka :) Lieka klausimas - kodėl taip susidirbote su kariuomenei pirktais "auksiniai šaukštais " ? Kada buvo valdžioje neskaičiavote , o dabar - nesusičiaupiate ? iš kur tas "nušvitimas " ? :) Niekinga , tokia mano nuomonė ..

Stebėtojas

Stebėtojas  portretas
Santariškių klinikose yra tokių stebėtojų nuo seno :-). Ką jos davė? Pasvarstykime. Korpupcijos atvejis užfiksuotas. Tačiau niekas nebando suvokti kiek nepotizmo apraiškų to fone atsirado. Pvz.: Gerb. direktorė ekonomikai D. Maniušienė atsivedė savo vyrą į Aptarnavimo tarnybą. Jos giminaitis - direktorius plėtrai J. Ivaška atsivedė įdarbino žmoną :-). Įdomu tai, kad giminės sujungti bendromis darbo vietomis administracijoje. Patogu giminaičiams, juolab, kai tarp jų esanti sekretorė/ekonomistė šeimos draugų vaikas. Jau nekalbu kaip etatų struktūrą pakoregavo stebėtojų tarybos verslininkų žmonos, giminaičiai, prijaučiantys ir draugai. J. Olekas teisus. Tik PATYS DARBUOTOJAI turi tai stabdyti, domėtis ligoninės valdymu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių