Quantcast

J. Narkevičius problemų dėl premjero gatvės asfaltavimo nemato

Trečiadienį posėdžiavęs Seimo Ekonomikos komitetas (EK) sprendė kelių rezervo lėšų paskirstymo efektyvumą.

Į posėdį atvykusiam susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui teko atsakyti į komiteto narių klausimų laviną dėl premjero Sauliaus Skvernelio gyvenamos vietos Smiglių kaime Upės gatvės asfaltavimo. Ministras pakartojo savo poziciją, kad viskas, jo teigimu, buvo atliekama pagal visas normas.

Parlamentaras Jurgis Razma posėdžio metu priminęs formaliąją istorijos pusę, pasiūlė inicijuoti smulkesnį kelių priežiūrai skiriamų lėšų skirstymo reglamentavimą.

„Kas atsitinka, kai nėra tikslaus įstatyminio reglamentavimo – prasideda įvairios improvizacijos“, – pastebėjo J. Razma.

EK narys priminė, kad 2015 m. Vyriausybės protokoliniu sprendimu buvo nutarta, jog vienas iš prioritetų, skirstant lėšas kelių asfaltavimui – gausiai tautinių mažumų gyvenamose teritorijos. Toks, anot jo, prioritetas neturėtų būti.

„Man sudėtinga suvokti, kodėl reikalingas prioritetas finansuojant kelių asfaltavimą ten, kur gyvena tautinės mažumas“, – sakė J. Razma, pridūręs, kad tokie sprendimai turėtų būti atliekama ne Vyriausybės protokoliniu nutarimu ir pasiūlė jį panaikinti.

Lėšos pagal šį protokolinį nutarimą buvo pradėtos skirti tik 2018 m. Tai, pastebėjo J. Razma, sutampa su laikotarpiu, kada valdantiesiems prireikė Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) paramos. Politikas pateikė lentelę, kurioje rodoma, kad 2019 m. Vilniaus ir Trakų rajono keliams rezervo lėšos buvo praktiškai padvigubintos. Tai tos savivaldybės, tvirtino J. Razma, kur dominuoja Lenkų rinkimų akcijos interesai.

Nežinojo, ar yra techninis projektas?

Tuo tarpu liberalas Eugenijus Gentvilas kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorių Vitalijų Andrejevą su užklausa dėl techninio Upės g. remonto techninio projekto.

„Aš noriu matyti Upės gatvės kapitalinio remonto (...) techninį projektą, jo ekspertizę ir leidimo išdavimą. (...) Noriu pamatyti, kokius dokumentus ruošiant ministro teikimą Vyriausybei, pateikė automobilių kelių direkcijos specialistai. Ten turėtų būti paaiškinta, kodėl prašoma 300 tūkst. eurų“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Į klausimą atsakęs V. Andrejevas liberalą patikslino dėl gatvių remontui privalomų dokumentų.

„Kapitaliniam remontui reikalingas techninis projektas, bet nereikalingas statybas leidžiantis dokumentas. Įstaigos vadovas patvirtina projektą ir galima vykdyti darbus“, – patikino kelių direkcijos vadovas.

Vis dėlto į E. Gentvilo klausimą sureagavęs susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius teigė, jog ministerija neturi informacijos apie techninį projektą.

„Tokia informacija mes nedisponuojame. Reikėtų kreiptis į savivaldybę“, – sakė V. Kondratovičius.

Operatyvumas vertas pasididžiavimo

Susisiekimo ministras, atsakydamas į klausimus, dar kartą, kaip ir anksčiau, patikino, jog visos procedūros, pasak jo, buvo atliekamos kaip visada.

„Atsirado likutis, kuris buvo operatyviai skirstomas tokiu pačiu būdu kaip ir praeitais ir užpraeitais metais“, – teigė J. Narkevičius.

Per kokį laiką atlikti darbai – tai vertas pasididžiavimo pavyzdys, kad visi darbai būtų taip atlikti. Ar ten? Ne tik ten.

„Jeigu kam tinka žodis įsisavinti, galima ir taip sakyti. Aš kalbu, kad darbai yra atlikti“, – pabrėžė susisiekimo ministras.

Jis priminė, jog pateiktas pasiūlymas dėl rezervų lėšų perskirstymo pirmiausia buvo aptartas Vyriausybės posėdyje. Jo teigimu, operatyvus kelių tvarkymas, neišskiriant šios konkrečios Upės gatvės, yra pavyzdingas.

„Per kokį laiką atlikti darbai – tai vertas pasididžiavimo pavyzdys, kad visi darbai būtų taip atlikti. Ar ten? Ne tik ten. Ir kitose savivaldybėse (...) darbai atlikti laiku“, – pabrėžė ministras.

ELTA primena, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

Po laikino nedarbingumo į Vyriausybę grįžęs S. Skvernelis, vertindamas pasirodžiusią informaciją apie šalia jo namų asfaltuojamą gatvę, sakė į procesus nesikišantis.

„Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kaip prioritetizuoti savo kelius ir lėšas“, – pridūrė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

totali glupstvo

totali glupstvo portretas
Dar iki tiek nei viena valdžia nebuvo nusivažiavus, tačiau vieną naudą įžvelgiu. Jiems besipešiojant iškyla vis nauji prieš tai darytų schemų faktai. Skiria iš rezervo lėšas gatvei asfaltuoti, gyventojams pasako, jei nori, kad greičiau būtų asfaltuota gatvė, reikia prisidėti savo lėšomis. Tie surenka pinigus neaišku į kieno sąskaitą ir negauna jokių dokumentų. Surinkti pinigai niekur neatsispindi savivaldybės dokumentuose. Išvadas pasidarykite patys....

Pan Narkiewisc,pan

Pan Narkiewisc,pan  portretas
Skwerniewich,jiedna banda parasitow:Vilnia nasha,Lytva nasha ir....b...bi dejo ant rinkeju...

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Metu ministras, sava gauja
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių