Quantcast

J. Narkevičius neketina trauktis: vykdoma mane diskredituojanti akcija

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad prieš jį vykdoma organizuota diskreditavimo akcija, o jis trauktis iš pareigų kol kas neketina.

„Kol kas neketinu. Todėl, kad yra vykdoma mane diskredituojanti akcija“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė ministras.

Jis taip pat teigė, kad su premjeru Sauliumi Skverneliu apie ateitį susisiekimo ministro poste pastaruoju metu nekalbėjo.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį teigė, kad sprendimą ir vertinimą dėl J. Narkevičiaus pateiks „artimiausiu metu“.

Paklaustas, kaip vertina šį šalies vadovo teiginį, ministras teigė to niekaip nevertinantis.

„Niekaip nevertinu“, – teigė J. Narkevičius.

Jis pastaruoju metu sulaukė opozicijos kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kai kurių kelių tvarkymo finansavimo ir gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisijungusi prie valdančiosios koalicijos.

J. Narkevičius: sodybos prie Gilūšio neturiu

Virš susisiekimo ministro J. Narkevičiaus galvos tvenkiantis nepasitikėjimo debesims, ministras trečiadienį paskelbtoje atsakomojoje nuomonėje pažymi, kad jo atlikti „ryžtingi sprendimai Lietuvos pašto valdybos atžvilgiu ir veiksmai siekiant užtikrinti žmonių interesus ir apsaugant valstybės turtą galėjo tikti ne visiems ir dabar naudojamos bet kokios priemonės norint jį diskredituoti.

Reaguodamas į vakar LNK televizijoje laidoje KK2 išplatintą informaciją informuoju, kad pranešime buvo paskleisti melagingi, siekiantys mane sukompromituoti teiginiai, o man metami kaltinimai yra visiškai nepagrįsti.

Pirma, jokios sodybos prie Gilūšio ežero neturiu.

Antra, žvejybos tinklų neturiu, o laisvalaikiu žvejoju leistinose vietose, leistinu būdu ir leistinais žvejybos įrankiais“, – rašo J.Narkevičius.

Kaip ELTA jau skelbė, prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Prezidentūra sprendimą dėl susisiekimo ministro pateiks artimiausiu metu.

„Mes pateiksime savo vertinimą ir sprendimą artimiausiu metu“, – trečiadienį teigė G. Nausėda, pridurdamas, kad tai neužsitęs kelias savaites.

„Sakydamas pačiu artimiausiu metu, aš turiu galvoje tikrai ne dviejų savaičių terminą“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

Prezidentas anksčiau trečiadienį LRT televizijai sakė, kad pastaruoju metu dar į kelis skandalus įsivėlęs J. Narkevičius, ko gero, nesuprato, kas jam buvo pasakyta.

„Kol kas nenuteikia optimistiškai, eina į priešingą pusę, gal nesuprato, ką pasakėm“, – LRT televizijai trečiadienį komentavo šalies vadovas.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.

VTEK pavedė aiškintis Seimo komisijai

Informaciją dėl „Lietuvos pašto“ 2018-aisiais galbūt apmokėtų susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus pietų Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pavedė aiškintis Seimo etikos sargams.

Kaip BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė, komisija trečiadienį įvertino žiniasklaidos informaciją, jog 2018-ųjų kovą tuomet dar ministru nebuvusio parlamentaro J. Narkevičiaus ir jo dukros pietus apmokėjo „Lietuvos paštas“.

„Interesų derinimo įstatymas draudžia vienerius metus draudžia spręsti klausimus dėl to asmens, iš kurio gauta dovana. Bet kadangi komisija nėra įgaliota nagrinėti Seimo narių galimų interesų konfliktų, šią situaciją vertinti komisija perdavė Seimo etikos ir procedūrų komisijai“, – BNS sakė E. Ivanauskaitė.

„Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė BNS sakė, kad nuo 2018 metų įmonė nėra apmokėjusi pietų jokiam kitam Seimo nariui.

Pasak jos, bendrovė sumokėjo už J. Narkevičiaus pietus viename pašto ženklą skirtame aptarti susitikime. Įmonė teigia tame renginyje sumokėjusi ir už kitų dalyvių maistą.

„Mokėta ne tik už tuometinį Lietuvos Respublikos Seimo narį, bet ir už kitus svečius – „Poczta Polska“ („Lenkijos pašto“) atstovus, Trakų bažnyčios kleboną, tuometinę Trakų rajono administracijos direktoriaus pavaduotoją. Todėl labai svarbu pabrėžti, kad tai buvo dalykiniai pietūs“, – sakė V. Budrienė.

E. Ivanauskaitė taip pat priminė, kad VTEK praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl J. Narkevičiaus, kaip susisiekimo ministro, elgesio aiškinantis informaciją, jog jo pietus komandiruotėse Minske ir Dubajuje apmokėjo ministerijos valdomos valstybės įmonės – Lietuvos automobilių kelių direkcija, „Lietuvos geležinkeliai“ ir valstybinis Klaipėdos jūrų uostas. Pats J. Narkevičius teigia gražinęs pinigus ministerijos valdomoms valstybės įmonėms ir pavedęs peržiūrėti ministerijos reprezentacinių išlaidų tvarką.

E. Ivanauskaitė taip pat sako, kad komisija dar aiškinsis ir naujausią žiniasklaidoje skelbiamą informaciją apie tai, kad ministras yra galbūt nėra deklaravęs šeimos vystomo butų nuomos verslo Vilniuje.

„Komisija prašys kitų institucijų papildomos informacijos ir tą klausimą išsamiau nagrinės kitame posėdyje. Komisija nori išsiaškinti aplinkybes, ar nuo 2016-ųjų J. Narkevičius vertėsi individualia veikla ir ar turėjo pareigą deklaruoti tą informaciją“, – sakė VTEK atstovė.

J. Narkevičius yra gavęs butą Seimo viešbutyje – jie įprastai skiriami parlamentarams, neturintiems gyvenamosios vietos Vilniuje. Taip pat skelbia, kad J. Narkevičiui suteiktame bute Seimo viešbutyje nakvoja jo dukra Karolina Narkevič.

Pastaruoju metu didelio dėmesio taip pat sulaukė ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą ir skirti lėšų jo rinkimų apygardos keliams.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį teigė, jog artimiausiu metu priims sprendimus dėl J. Narkevičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgailėtinas

Apgailėtinas  portretas
Jeigu jau pats Prezidentas ,taip ilgai pakentęs chaosą Seime su tuo pačiu Narkėvičiumi,dabar prabilo netekęs kantrybės,vadinasi,tą Narkėvičių kaip mėšlą kuo greičiau reikia šveisti ne tik iš ministrų,bet ir apskritai iš Seimo.

Ta pati panelė

Ta pati panelė portretas
tik kita suknelė. Prostitutės emmos ir Ko keičia savo nepadorių svetainių adresus. Kaip joms svarbu neapleisti savo pozicijų! Matyt gauna solidų atlygį už Lietuvos jaunimo tvirkinimą.

Žvejys mėgėjas

Žvejys mėgėjas portretas
Jaroslavai, sakyk nuoširdžiai -tai ar gaudei žuvį su tinklu ežere?
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių