Quantcast

Valdantieji: J. Narkevičius lieka poste, į ekonomikos ministrus teikiamas L. Savickas

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius lieka pareigose, o į ekonomikos ministrus bus teikiamas premjero patarėjas Lukas Savickas, antradienį po koalicinės tarybos pranešė valdantieji.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad J. Narkevičiui valdančioji dauguma pareiškė visišką palaikymą.

„Yra išreikštas pilnas palaikymas, dėl to ministras tęs darbus“, – žurnalistams teigė ministras pirmininkas.

Prezidentas Gitanas Nausėda ne kartą ragino atleisti susisiekimo ministrą, sulaukusį kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių ir lėšų skirstymo keliams asfaltuoti.

S. Skvernelis taip pat patvirtino, kad teiks prezidentui savo patarėjo, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Yra išreikštas pilnas palaikymas, dėl to ministras tęs darbus.

„Apie šią kandidatūrą kalbėta su Respublikos prezidentu kaip galimą variantą. (...) Galiu įvardinti tai, kas jau ir yra įvardinta, tai yra L. Savickas“, – kalbėjo premjeras.

Jis pridūrė, kad iki kadencijos pabaigos 2020 metais Vyriausybė inicijuos diskusiją dėl ekonomikos ir energetikos ministerijų sujungimo.

Netrukus po šios žinios L. Savickas savo socialinio tinklalapio paskyroje pasidalijo padėka premjerui.

„Dėkoju Ministrui pirmininkui už galimybę daugiau nei trejus metus darbuotis jo patarėjų komandoje ir kartu įgyvendinti tuos pokyčius, kurių tikrai reikia Lietuvai.

Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas/"Facebook" nuotr.

Visos komandos bendrų rezultatų dėka įgyvendinti sprendimai puikiai iliustruoja šios Vyriausybės ryžtą čia, Lietuvoje, kurti palankiausias sąlygas darbo vietas kuriančiam sąžiningam verslui. Tai sprendimai, kurie leido užsitikrinti tiek sklandų stojimo į EBPO procesą, tiek šuolį Doing Business indekse.

Labai vertinu Ministro pirmininko išreikštą pasitikėjimą siūlant tęsti pokyčius ekonomikos ir inovacijų srityje ministro pozicijoje. Tai – nelengvas iššūkis, užduotys labai konkrečios ir labai aiškus terminas, per kurį turime jas įgyvendinti.

Lauksiu galimybės prezidentui pristatyti planuojamus darbus bei prioritetus. Esu pasiruošęs juos pristatyti ir koalicijos partneriams bei atsižvelgti į visus konstruktyvius siūlymus“, – rašė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Nežinau, kad tokią vyriausybę, susiteršusią ir nekompetetingą toleruojame mes, Lietuvos pilečiai. Tik mes galime keisti - varnas varnui akies neles! Juk krinrame žemyn!

...

... portretas
Įdomiai čia 'konservai' spąstus 'valstiečiams' rengė: primetė niekam tikusius lenkus ir - jei 'valstiečiai' būtų jų atsisakę, būtų buvę apkaltinti tautinės nesantaikos kurstymu (tuo pačiu prieš Lietuvą būtų Lenkiją nuteikę); gi dabar - bando ant 'valstiečių' savo trojinį prezidentą užsiundyt... - ach tas kche-kche intrigantas, š'matininkas iš Tvartelio.

Bebras

Bebras portretas
O kaipgi valdžia be bebru
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių