Quantcast

J. Narkevičius apie konfliktą su prezidentu: kiekvienas dirba savo darbą

Prezidento pasitikėjimo netekęs ir Prezidentūroje jau kuris laikas nepageidaujamas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tvirtina, kad jį ir šalies vadovą Gitaną Nausėdą sieja darbiniai santykiai.

„Manau, kad darbiniai santykiai. Kiekvienas dirba savo darbą. Aš koncentruojuosi – ne vieną kartą sakiau – į man pavestos srities sferą ir tvarkingą darbą. Aš tai darau“, – LRT radijui teigė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) į ministrus deleguotas politikas.

Pasak J. Narkevičiaus, nereikėtų sureikšminti to, kad prezidentas, dar praėjusiais metais pareiškęs apie nepasitikėjimą, ne kartą viešoje erdvėje deklaravo, jog ministras Prezidentūroje yra nepageidaujamas. Politikas leido suprasti, kad būti nelaukiamu svečiu vienoje iš valstybės valdžių ir neturėti su ja asmeninių santykių apskritai nėra problema. Pasak jo, ministrui pakanka palaikyti gerus ryšius Vyriausybės viduje.

„Aš nesikoncentruoju į bendravimą ir nebendravimą, mes turime Vyriausybės programą. Yra iššūkiai, yra darbai, ties kuriais koncentruojamės. Manau, kad žmonės tai mato (...) Mes glaudžiai esame atsakingi ir bendraujame su Vyriausybe, Vyriausybėje mes atsiskaitome ir teikiame įvairiausius pasiūlymus, kurių dėka žmonės mato proveržį susisiekimo sektoriuje“, – sakė J. Narkevičius ir į klausimą, ar visgi nesiruošia trauktis, atsakė perfrazuodamas žymaus prancūzų filosofo Renė Dekarto posakį „cogito ergo sum“.

Aš nesikoncentruoju į bendravimą ir nebendravimą, mes turime Vyriausybės programą. Yra iššūkiai, yra darbai, ties kuriais koncentruojamės.

„Esu čia kaip susisiekimo ministras – reiškia esu“, – tvirtino susisiekimo ministras, prieš tai dar pridurdamas, kad nepaisant „šalutinių dalykų“, kiekvienas turi atlikti savo darbą.

„Šalutiniai dalykai yra tokie, kokie yra. Kiekvienas turi atlikti savo pareigą – aš tą ir darau“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir viešojoje erdvėje ne kartą išsakė raginimus atleisti, pasak jo, nekompetentingą ir „lengvai tampomą už virvučių” politiką iš einamų pareigų.

Savo ruožtu ministrą prezidentui teikęs premjeras Saulius Skvernelis šalies vadovo reiškiamos kritikos J. Narkevičiui pernelyg nesureikšmino ir apie galimybę, kad ministras gali būti keičiamas kitu, viešai svarstyti net nesiryžo. Kaip tuomet tvirtino premjeras, atleisti J. Narkevičių nėra jokio teisinio pagrindo. Tuo metu opozicija aiškino, kad premjero rankos surištos, esą valdančiosios daugumos stabilumui esminė LLRA-KŠS principingai nesutinka patraukti iš posto J. Narkevičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
PAGARBA ŠIAM DORAM IR ŠAŽININGUI MINISTRUI

kauniete

kauniete portretas
PASKAITYKIT KAS STRAIPSNI PARAŠĖ IR AIŠKU KAD NET NERIKIA SKAITYTI TOKIU BRUNALU LANSBERBYS PRIŠIKO VISA LIETUVA DABAR SENIU IR ANUKUI DIRBA BRUNALAI IR BRUNALUKAI

Darbas

Darbas portretas
Išasfaltuoti valdžiažmogiams ir savai chebrai keliukais ir kabinti makaronus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių