Quantcast

J. Narkevičius apie kaltinimus dėl namo: tai suorganizuoto šmeižto tąsa

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius kaltinimus dėl šeimos namo rekonstrukcijos privačios bendrovės sąskaita sako esant „suorganizuoto šmeižto tąsa“.

„Mano atsakymas yra aiškus ir paprastas –  tai yra suorganizuoto šmeižto tąsa, kuri šiandien pasirodė LRT tyrimo akivaizdoje“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė j. Narkevičius.

„Jūs žinote, kad dar rudenį mūsų komanda pradėjome eilę tyrimų, eilę auditų, vienas iš  jų – Lietuvos geležinkelių elektrifikavimo ruožo auditas, kitas auditas – Automobilių kelių direkcijos nepanaudotų lėšų bei konkursų neįvykdymo, kelių nepakankamo tiesimo. (...) Per tą laiką sulaukiau ne vieno skambučio, pokalbio, raginimo, dviprasmiškų teiginių, kad neverta tęsti tuos darbus“, – teigė ministras.

Mano atsakymas yra aiškus ir paprastas –  tai yra suorganizuoto šmeižto tąsa, kuri šiandien pasirodė LRT tyrimo akivaizdoje.

J. Narkevičius sakė, kad istorija dėl šeimos namo yra bandymas jį diskredituoti, tačiau jis neketinantis pasiduoti ir ketina kreiptis dėl šmeižto.

„Noriu pasakyti aiškiai, kad tie, kurie per tą laikotarpį organizavo, atrado kažkokius asmenis, kurie bando mane šmeižti, neįbaugins nei manęs, nei mano šeimos narių, aš toliau tęsiu savo darbą. Kalbant apie atsakingų institucijų tyrimus, aš ne tik bendradarbiausiu ir pateiksiu reikiamą informaciją, tačiau ir pats kreipsiuosi, kad būtų išanalizuoti tie melagingi teiginiai ir asmenys, kurie ne tik organizavo, bet ir šmeižia, būtų patraukti atsakomybėn“, – teigė ministras.

Tačiau į žurnalistų klausimus, kiek kainavo namo rekonstrukcija, kas, kam ir kiek už tai mokėjo, neatsakė. Jis keliskart pakartojo į šiuos klausimus atsakysiantis teisėsaugos institucijoms.

„Visa kita smulkesnė informacija bus pateikta teisėsaugos institucijoms išaiškinimui. Kai tai bus išaiškinta, jūs tikrai apie tai žinosite, žinos visuomenė, ir tikrai mane šmeižiantys asmenys bus patraukti atsakomybėn“, – sakė J. Narkevičius.

„Nei aš, nei mano šeimos nariai niekam nėra skolingi, jokių pinigų ar kita forma negavo. Pasakysiu tik tiek, kad mano namas tapo 2016–2018 metais pagal paveldėjimo teisę. Iki to laiko niekas nepateikė kažkokių pretenzijų dėl mano ar mano tėvų įsiskolinimo“, – tvirtino ministras.

LRT ketvirtadienį pranešė apie tai, kad dabartinis susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybėje, galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint darželių bei mokyklų remonto konkursus.

Apie tai LRT anonimiškai pasakojo jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ vadovas, buvęs J. Narkevičiaus šeimos draugas. LRT teigimu, už sėkmę konkursuose 10 proc. nuo laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai. LRT teigia, kad „Sodžiaus būstas“ J. Narkevičiaus šeimos namą Trakų rajone rekonstravo 2008–2010 metais.

Anot LRT, pagal dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininko kreipimąsi ikiteisminį tyrimą yra pradėjusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Jos atstovė LRT Tyrimų skyriui nurodė, kad „STT šio klausimo nekomentuoja“.

J. Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaži, ar įmanoma

Kaži, ar įmanoma portretas
apšmeižti senų gerų nomenklatūrinių tradicijų tesėjus. Fantazijos neužtektų.

Narkevičius ir vėl meluoja

Narkevičius ir vėl meluoja portretas
Narkevičius ir vėl meluoja.... tai ne šmeižtas ...tai tikra tiesa

Kad

Kad portretas
normalus tyrėjas iš LRT būtų tyręs, tai galima būtų patikėti, o čia tas, kuris perkamas kai reikia ką nors sužlugdyti (kaip ir tyrime dėl vienos kinų energetikos statybos-projektavimo organizacijos veiklos, kuri tikrai nekelia jokio pavojaus)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių