Quantcast

J. Džiugelis sako norėjęs vadovauti BFK, bet gerbia frakcijos sprendimą

Valdantiesiems konservatoriams siūlant Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) vadovu skirti Justą Džiugelį, jis sako norėjęs vadovauti Biudžeto ir finansų komitetui (BFK), bet gerbia frakcijos sprendimą.

„Kadangi frakcija delegavo, teks prisiimti šią atsakomybę“, – Seime žurnalistams sakė J. Džiugelis.

„Norėjau šiek tiek veiklos kryptį keisti, bet, kita vertus, man atrodo, svarbu veikti komandoje, tai gerbiu frakcijos sprendimą ir padarysiu viską, kad Socialinių reikalų ir darbo komitetas toliau veiktų sklandžiai“, – pridūrė jis.

Parlamentaras teigė netrykštants euforija dėl naujų pareigų, tačiau suprantantis svarbą veikti komandoje ir vadovaus tam komitetui, į kurį delegavo frakcija.

SRDK narys, socialdemokratas Algirdas Sysas sakė, jog laikas parodys, ar J. Džiugelio pasirinkimas buvo geras sprendimas.

„Komiteto pirmininko darbas, ypač Socialinių reikalų ir darbo komitete, kaip ir Teisės (Teisės ir teisėtvarkos komitetas – BNS), – tai du komitetai, kurie gauna daugiausia laiškų, paklausimų, daugiausiai įstatymų ir krūvis labai didelis. Čia svarbiausias dalykas, ar Justas sugebės tą visą kiekį medžiagos absorbuoti, nes reikia vadovauti komiteto posėdžiui, žinoti kiekvieną įstatymą, niuansus, pasiūlymus, bet laikas parodys“, – žurnalistams sakė A. Sysas.

„Mano didžiausia baimė, kad nepadidėtų krūvis biuro darbuotojams ir sklandžiai darbas vyktų komitete“, – teigė jis.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis nuogąstavo, kad SRDK vadovauti siūlomas parlamentaras, neturintis aukštojo išsilavinimo.

„Tai valdančiųjų sprendimas, keista tik, kad iki tokio lygio Seimo komiteto pozicija nuleista, kad net išsilavinimo nereikia turėti aukštojo. Tikrai stebina, glumina. Juo labiau, toje pačioje konservatorių frakcijoje yra nemažai narių, kurie turi tinkamas kompetencijas ir išsilavinimą ir galėtų užimti tas pozicijas“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Šiuo metu SRDK vadovaujantį Mindaugą Lingę konservatoriai siūlo į BFK vadovus.

Konservatoriai BFK vadovą deleguoja vietoj Mykolo Majausko, kuris paliko frakciją ir paskelbė atsistatydinantis iš komiteto pirmininkų, kai buvo pašalintas iš partijos už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

J. Džiugelis yra pareiškęs, kad sutiktų perimti vadovavimą BFK, tačiau opozicija kritikavo jo kandidatūrą, nes jis neturi aukštojo išsilavinimo.


Šiame straipsnyje: Justas DžiugelisBFKfrakcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Puikus kandidatas

Puikus kandidatas portretas
Bemokslis ...

Kad \\\\\.../////

Kad \\\\\...///// portretas
tą pampersinį,Karbuskis atvilko šikti seime,tai jau nežinau ką ir pasakyti.Koks jo tikslas buvo,invalido pagailo?___Jis su kaupu "atsidėkojo" Ramūnėliui.

Vytas

Vytas portretas
Tokiam komitetui protingo vadovo nereikia. Vienas buvo... ...per protingas, teko išmesti. Dabar reikalingas lojalus pastumdėlis, o su viduriniu išsilavinimu pastumti pigiau, liko tik prastumti...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių