Quantcast

Izraelis sveikina Lietuvos sprendimą paskelbti „Hezbollah“ teroristine grupe

Izraelio vyriausybė ketvirtadienį pasveikino Lietuvos valdžios sprendimą paskelbti sukarintą judėjimą „Hezbollah“ teroristine organizacija ir uždrausti į šalį atvykti su ja siejamiems asmenims.

Izraelio užsienio reikalų ministras Gabi Ashkenazi (Gabis Aškenazis) tai pavadino drąsiu reikšmingu sprendimu užtikrinant regiono stabilumą.

„Aš raginu visas Europos šalis prisijungti prie šio sprendimo ir paskelbti „Hezbollah“ neteisėta“, – pranešime spaudai teigė Izraelio ministras.

Izraelio ambasadorius Yossefas Levy pareiškė, kad Lietuva šiuo sprendimu „dar kartą įrodė ne tik savo draugystę su Izraeliu, bet ir pademonstravo stiprų moralinį kompasą, kuris turėtų būti pavyzdys kitoms Europos Sąjungos šalims“.

Lietuvos vyriausybė ketvirtadienį uždraudė į šalį atvykti asmenims, siejamiems su sukarintu judėjimu „Hezbollah“, ir pareiškė, kad tai yra „teroristiniais principais veikianti organizacija“.

Irano remiamą „Hezbollah“ Izraelis ir JAV laiko teroristine organizacija. Šis judėjimas yra labai svarbus politinis veikėjas Libane.


Šiame straipsnyje: HezbollahsankcijosIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskis

Kavenskis portretas
Jei Hezbuhla teroristine org. tai ir Sajudis turetu but paskelbta teroristine org.

Anonimas

Anonimas portretas
Kai arabai ginasi nuo žydų okupacijos tai teroristai kai Baltarusijoje bandoma nuversti teisėtai išrinkta valdžia tai laisvės kovotojai...

miglė

miglė portretas
Izraelis kaip ir visos kitos tautos turi pilną teisę gintis nuo samdomų teroristų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių