Quantcast

Įvertino Z. Vaišvilos transliacijas, kuriose juodinama valstybė: geriau įsijungti „Squid games“

  • Teksto dydis:

Į Seimą vėl ateina Nepriklausomybės Akto signataras Zigmas Vaišvila. Paradoksalu, kad Seimo spaudos konferencijų sale dažniausiai naudojasi ne Seimo nariai, informuoja LNK.

„Kokia šiandienos tema?“ – Z. Vaišvilos klausia žurnalistė.

„Šiandien? Tuoj. Pasiruošti reikia“, – atsako signataras ir sklaido popieriaus lapus.

„Kažkaip ten valstybė laiko kvailiais“, – signatarui bando padėti prisiminti žurnalistė.

„Taip, taip, taip. Apie tai, kad Vyriausybė mus laiko nemokšomis ir kvailiais“, – atsako pašnekovas.

Paradoksalu, kad parlamento jam suteikiama privilegija čia kalbėti ir būti ištransliuotam, signataras naudoja tam, kad Lietuvą juodintų. Dažnai reikalaujama, kad valdžia atsistatydintų, žmonės raginami valstybę susigrąžinti, pastaruoju metu temos – prieš pandemijos valdymą.

Dar vienas paradoksalus niuansas – kai Z. Vaišvila kalba, spaudos konferencijų salėje nebūna nė vieno spaudos atstovo. Šį kartą – taip pat, tik Valdemaro Valkiūno padėjėja, riaušininkė Nendrė Černiauskienė.

Kai kuriems pavyksta prisiminti, kada čia sėdėjo nors vienas žurnalistas. „Galbūt kažkoks referendumas, ar žemelės nepardavimo užsieniečiams, tai galėjo būti 2014 metai. Tai septynerius metus triūbyti tuščioms sienoms ir psichologinio pasirengimo“, – teigė signataras, Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Bet Z. Vaišvila nesutinka, kad „triūbyja“ sienoms. „Didžiulė prasmė. Įkelia į „Youtube“ kanalą, rodo Seimo televizija, savaitgaliais kartoja“, – tikino Z. Vaišvila.

Seimo duomenimis, vien per šiuos metus Z. Vaišvila surengė 28 spaudos konferencijas. Vadinasi, vien šiemet 28 kartus purvas ant valstybės buvo transliuotas oficialiu Seimo kanalu.

„O negalvojate savo podcastą tada daryti arba „Youtube“ video blogą, o ne Seimo tą daryti?“ – Z. Vaišvilos klausė žurnalistė.

„Tai jeigu prieinamumas čia yra didžiulis, tai kodėl aš turiu teisę nesinaudoti? Naudosiuosi. Tokia teisė suteikta man valstybės“, – teigė Z. Vaišvila.

Signatarai iš tiesų turi teisę į Seimą ateiti kada panorėję ir rengti spaudos konferencijas. Bet dėl Z. Vaišvilos Seimo valdyboje kalba jau buvo. Kanceliarijai jau pavesta sugalvoti, kaip tokiais atvejais pakeisti foną: „Oficiali Seimo vizualika. Ateityje planuojama tokiose spaudos konferencijose kažkaip ją pakeisti, kad būtų galima atskirti, kad tai nėra Seimo oficialiai transliuojamos kažkokios žinios“.

Z. Vaišvila minėtas ir saugumo ataskaitose. Ar iš Seimo transliuojami šio signataro samprotavimai nėra antivalstybiniai, parlamentarai paliek spręsti Valstybės saugumo departamentui.

„Įsivaizduokite, jeigu dėl to, kad mums nepatinka Vaišvilos spaudos konferencijos, atimsime visiems signatarams teisę kalbėti. Bet gal kolegos signatarai galėtų susivaldyti, nespjaudyti ant Lietuvos naudodamiesi parlamento sale“, – sakė E. Gentvilas.

O ko kas sako, svarbiausia, kad tai poveikio visuomenei nedaro. „Tokiais atvejais geriausia perjungti kanalą ir įsijungti, pavyzdžiui, „Netflix“ „Squid games“, skaičiau, atsirado kažkoks analogas, Pietų Korėjoje sukurtas irgi“, – teigė Seimo vicepirmininkas Antanas Mazuronis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Priminimas,

Priminimas,  portretas
Ar Lt jau visi žurnalistai nupirkti valdančiųjų ir zodzio laisves nebeliko nori zigmas vaisvila spjauti i vyriausybę ir tegul juk iš mokesčių mokėtojų pinigų politikai gyvena ar jau pamiršo? ar save jau šventais laiko? Vos tik į seimą pakliuna taip ir užsimiršta.. gerai kai yra kas apie tai karts nuo karto primena ačiū Zigmai

Albertas

Albertas portretas
Ar neatrodo tai į pliurpalistinį straipsnį? Atrodo, korespondent pririnko pliurpalų, kai tuo tarpu (galėtų pasižiūrėti) Zigmo Vaišvilos orgalizuotos spaudos konferencijos Atviro Seimo youtube kanale yra vienos žiūrimiausių, ar tik ne žiūrimiausių dešimtuko lyderis? Kame korespondent nesupratimo problema?

Gudija

Gudija portretas
Dinastijos negarbinantys Signatarai, tampomi po teismus, juodinami, žeminami... Ką Jums tai primena>?
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių