Quantcast

Įvertino A. Verygos darbą: klaidų – per daug, jo politinė karjera baigėsi

Koronaviruso krizė kol kas nėra dėkinga prezidentui

A. Krupavičiaus teigimu, kad ir kaip būtų suvaldyta koronaviruso krizė Lietuvoje, jau dabar galima kalbėti apie A. Verygos politinės karjeros pabaigą. Jo teigimu, šiek tiek šoktelėjęs ministro populiarumas iki karantino paskelbimo artimiausiu metu turėtų virsti ryškiu nuosmukiu.

„Momentinis A. Verygos reitingo šuolis buvo daugiau dėl matomumo suaktyvėjimo. Tačiau po to, kai visuomenė pamatė, kad jam sunkiai sekasi susitvarkyti su įpareigojimais – reitingai kris. Žinoma, dalis ištikimiausių rėmėjų ir toliau jį palaikys. Taigi, manau, jam tenkanti kritikos banga, kuri, reikia pripažinti, yra ir pagrįsta, ir argumentuota, turės akivaizdžių pasekmių“, – teigė A. Krupavičius.

VDU profesoriaus teigimu, A. Veryga padarė ir vieną itin grubią politinę klaidą – jis nepripažino savo klaidingų sprendimų, nors tai ir yra akivaizdu.

Autoriteto G. Nausėdai esama situacija tikrai nepridėjo. Matėsi, kad prezidentas šiek tiek surikęs ir neranda sau vietos.

„Kaip politikas jis be reikalo neįsiklausė į kritiką. Būtų kur kas efektyviau, jei jis darytų savo darbą, bet ne moralizuotų kitus. Tai tik dar labiau didina nepasitenkinimą. Ypač kai kalba eina apie padarytas klaidas“, – samprotavo A. Krupavičius.

Kol kas ne itin situacijoje atsiskleidė ir prezidentas G. Nausėda. Pasak jo, koronaviruso sukeltos krizės suvaldymas, bent jau sprendžiant iš to, kas vyko iki dabar, neprisidės auginant šalies vadovo autoritetą visuomenėje.

„Autoriteto G. Nausėdai esama situacija tikrai nepridėjo. Matėsi, kad prezidentas šiek tiek surikęs ir neranda sau vietos. O ir jo siūlymai buvo tokie pusiniai: pasako „a“, bet „b“ nėra, pasako „c“, bet „d“ nėra. Toks pusėtinumas ir ne iki galo atlikti veiksmai jam autoriteto nepridės“, teigė jis.

Išskyrė premjerą ir kadenciją baigusią D. Grybauskaitę

Tuo tarpu premjerui Sauliui Skverneliui, akcentavo politologas, situacijoje laviruoti sekasi visai neblogai. Kartu, pabrėžė A. Krupavičius, itin pastebima yra ir kadenciją baigusi prezidentė D. Grybauskaitė. Ji, tikino profesorius, tapo nuomonės krizinės situacijos klausimu lydere šalyje.

„Jei žiūrėtume per politikų reitingų prizmę, tai reitingus turėtų pasididinti S. Skvernelis. Iniciatyvų reikėjo imtis anksčiau, tačiau bent pastaruoju metu jis elgiasi adekvačiai. Todėl nieko nuostabaus, jei matysime augantį jo populiarumą“, – teigė A. Krupavičius.

„Tuo tarpu D. Grybauskaitė dabartinėje situacijoje yra viena iš nuomonių lyderių, ji yra girdima. Tiesą sakant ,ji kalba tą patį, ką Verygos kritikai sakė jau kuris laikas. Panašiai kalbėjo ir Vytenis Andriukaitis, Medikų sąjūdis, opozicija“, – apibendrino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kolega

kolega portretas
POLITINIS LAVONAS.....NESTEBUKLAI IR KAIP MEDIKO SRITYJE....

Atleiskit

Atleiskit portretas
bet kiekvienas ir ne visai sveiko proto žmogus gali reikšti savo nuomonę,jau vien pasakymas,kad nenurodė kokius vaistus vartoti,rodo ,kad žmogus ne visai supratingas.Galėjo pasiklausti bobučių,būtų nurodę kaip greičiau į dangų pakliūti,kai vaistų Veryga dar neišrado.

Teisingumas

Teisingumas portretas
Prasau neformuoti blogos zmoniu nuomones apie ministra A.Veryga. Jo politine karjera - kaip tik - TIK PRASIDEDA VISU RYSKUMU. A.Veryga puikiai tvarkosi su situacija, gerokai geriau nei UK, JAV ar kitos valstybes. Tiesiog puikiai. Jis parode, kad kiekvienas zmogus jam yra svarbus, kad kiekviena gyvybe vertinga. Saunuolis ministras. Atlaike sunku isbandyma. Butu jo vietoj koks Gabrielius, tai cyptume dabar visi nuo jo veiksmu. Jau dabar kaip Gabrielius pasibaisetinai elgiasi - sali istiko tokia neganda - o jis siekia sau reitingu, pildamas purva ant gerb. ministro ir per uzsakomuosius straipsnius formuodamas visuomenes nuomone. Kaip iprastai. Juk sis straipsnis - koks 90 procentu is po konservatoriu pastalers isplaukes. Tad nereikia...
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių