Quantcast

Įspūdingiausias sąrašo šuolis – krepšinio trenerio A. Sireikos

  • Teksto dydis:

Reitinguodami partijų kandidatų sąrašus, rinkėjai jų lyderių nepakeitė, tačiau kai kuriuos žinomus veikėjus smarkiai pakėlė aukštyn. Vieną didžiausių šuolių padarė buvęs konservatorius Egidijus Vareikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše iš 141 vietos pakilęs į 23-iąją.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus pirmumo balsus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatų sąraše lyderio poziciją išsaugojo Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis liko antras, Rima Baškienė – trečia.

Pirmajame penketuke per vieną poziciją pakilo medikas Aurelijus Veryga ir iš septintosios į penktąją užlipo Seimo narys Povilas Urbšys.

Ryškų šuolį pagal pirmumo balsus pademonstravo iš 141-os sąrašo vietos į 23-ąją pakilęs parlamentaras E.Vareikis, iš 114-osios į 28-ąją šoktelėjo politikos mokslų bakalaurė Rūta Miliūtė, iš 58-osios į 25-ąją – buvęs policijos komisaras Dainius Gaižauskas. Per trylika pozicijų iki 17-os vietos išreitinguota žmogaus teisių gynėja Dovilė Šakalienė.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) sąrašo pirmoje vietoje liko partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, į antrą iš ketvirtos pakilo buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, buvęs partijos lyderis Andrius Kubilius išsilaikė trečioje pozicijoje. Antroje sąrašo vietoje buvusi Seimo narė Irena Degutienė nukrito į ketvirtą vietą, penktoje liko parlamentarė Agnė Bilotaitė.

Ryškesnius šuolius pademonstravo iš 18-osios sąrašo vietos į septintą pakilęs diplomatas Žygimantas Pavilionis, iš 29-osios į 11-ąją šoktelėjęs visuomenininkas Tadas Langaitis bei iš 36-os vietos į 13-ąją pakilęs sostinės vicemeras Mykolas Majauskas. Beveik per 100 pozicijų iki 42-os vietos užlipo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Martynas Šiurkus.

Premjeras Algirdas Butkevičius niekam neužleido pirmos vietos Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų sąraše. Į antrąją vietą iš šeštos sąrašo pozicijos pakilo parlamento vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, trečioje vietoje liko finansų ministrė Rasa Budbergytė. Į ketvirtą vietą iš antrosios sąrašo pozicijos nukrito Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas, o penketuką baigė per vieną poziciją nukritęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pastebimą šuolį partijoje pademonstravo iš 34-os sąrašo vietos į devintą vietą pakilęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, iš sąrašo dugno iki 20-osios vietos šoktelėjęs krepšinio treneris Antanas Sireika, iš 61-osios vietos iki 23-os pakilęs premjero patarėjas Antanas Vinkus. Bene didžiausią nuosmukį patyrė iš devintos vietos iki 35-os nukritusi ministro pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė.

Pagal pirmumo balsus, Liberalų sąjūdžio sąraše pirmąsias dvi vietas išsaugojo sąrašo lyderiai Eugenijus Gentvilas ir Virgilijus Alekna. Po jų eina iš septintos sąrašo vietos pakilęs parlamentaras Gintaras Steponavičius, savo pozicijos nepakeitusi parlamentarė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir iš trečiosios vietos nukritęs Seimo narys Vitalijus Gailius.

Pastebimą šuolį pademonstravo 19-oje sąrašo vietoje buvusi sostinės savivaldybės tarybos narė Aušrinė Armonaitė, ji pakilo iki šeštos pozicijos, taip pat iš 23-iosios vietos į 11-ąją pakilo Seimo narys Arminas Lydeka, per 20 pozicijų iki 19-osios užlipo Vilniaus tarybos narys Vincas Jurgutis. Per 57-ias vietas iki 22-osios šoktelėjo komunikacijos specialistas Marius Gorochovskis, per beveik 70 pozicijų iki 29-osios pakilo IT specialistas Skirmantas Tumelis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijoje-Krikščioniškų šeimų sąjungoje suskaičiavus pirmumo balsus pirmoje pozicijoje išsilaikė sąrašo lyderė Seimo narė Rita Tamašiunienė. Į antrą vietą iš ketvirtos rinkėjai pakėlė parlamentarę Vandą Kravčionok, į trečią iš penktos – Seimo narį Zbignevą Jedinskį, iš ketvirtos į septintą – Seimo vicepirmininką Jaroslavą Narkevičių, į penktą iš trečiosios vietos nukrito Seimo narys Michalas Mackevičius.

Žymų šuolį pademonstravo iš 138-osios sąrašo vietos iki devintos pakilęs Seimo narys Leonardas Talmontas.

„Tvarkiečių“ sąrašą rinkėjai pertvarkė nesmarkiai. Lyderio pozicijas išsaugojo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis. Nuo jo pagal gautus pirmumo balsus atsiliko iš ketvirtos į antrą vietą pakilęs Petras Gražulis, per 7 vietas į trečiąją pakilo radijo stoties savininkas Kęstutis Pūkas. Pirmajame penketuke taip pat yra Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis bei advokatas Rimas Andrikis.

Tautininką Julių Panką rinkėjai iš 21 vietos įrašė į vienuoliktą, buvusį Seimo narį Andrių Šedžių iš 17-os – į devintą.

Daugiamandatėje apygardoje, negalutiniais duomenimis, daugiausiai mandatų surinko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, ji pretenduoja į 20 mandatų, antroji – Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai su 19 mandatų, treti – socialdemokratai su 13 mandatų, ketvirti – Liberalų sąjūdis, pelnę 8 mandatus. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir partija „Tvarka ir teisingumas“ pelnė po 5 mandatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių