Quantcast

Ieško sprendimų: mano, kad „TikTok“ derėtų uždrausti tarnybiniuose telefonuose

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas mano, kad socialiniu tinklu „TikTok“ derėtų uždrausti naudotis tarnybiniuose telefonuose viešajame sektoriuje.

„Manau, kad reikia eiti dar galbūt žingsniu į priekį dėl tarnybinių telefonų“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Laurynas Kasčiūnas.

Taip jis komentavo Krašto apsaugos ministerijos (KAM) rekomendaciją nesinaudoti šia programėle valstybiniame sektoriuje dirbantiems žmonėms.

NSGK pirmininko teigimu, ateityje bus galima svarstyti dar griežtesnius sprendimus, tačiau plačiau jų politikas nekomentavo.

„Turėkime galvoje, kad pagal Kinijos žvalgybos įstatymą – ar tai būtų įmonės, ar kažkokios programėlės, ar kiti socialiniai tinklai – jie yra įpareigoti tekti Kinijos vyriausybei informaciją“, – sakė parlamentaras.

Manau, kad reikia eiti dar galbūt žingsniu į priekį dėl tarnybinių telefonų.

Praėjusios savaitės pabaigoje pranešta, jog Europos Komisija uždraudė savo darbuotojams naudotis „TikTok“ oficialiuose įrenginiuose, nerimaudama dėl duomenų apsaugos.

Baltieji rūmai pirmadienį davė federalinėms agentūroms 30 dienų, per kurias jos taip pat turi iš visų vyriausybinių įrenginių pašalinti Kinijai priklausančią vaizdo įrašų dalijimosi programėlę.

Parlamento nariams ir darbuotojams tokias rekomendacijas yra pateikusi ir Danija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių