Quantcast

I. Šimonytė: vienas akmuo koalicijos vežimo neišvers

Vyriausybės ir konservatoriaus Mykolo Majausko vadovaujamo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) komiteto nuomonių skirtumai dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos taikymo nėra problema, kuri galėtų sužlugdyti valdančiąją koaliciją, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Koalicijai, mano supratimu, yra pavykę sutarti, kad sprendimas yra pratęsti (PVM lengvatą – BNS) laikinai ir pritarti tiems mano pasiūlymams, kurie yra šiandien teikiami Seime dėl renginių. Mano pasiūlymas yra toks, jei bus kitų pasiūlymų, Seimas dėl jų balsuos“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį kalbėjo I. Šimonytė.

„Aš manau, kad čia yra tokia situacija, kai kartais būna, kad vienas akmuo bando išversti vežimą. Bet tas akmuo tikrai nėra tokio didumo, kad dėl to turėtų sužlugti koalicija. Aš neturiu nieko konkrečiai omenyje“, – tvirtino I. Šimonytė, paklausta, ar omenyje turi BFK komiteto pirmininką M. Majauską.

Bet tas akmuo tikrai nėra tokio didumo, kad dėl to turėtų sužlugti koalicija.

M. Majausko vadovaujamas BFK ketvirtadienį nepakeitė savo sprendimų ir nutarė, kad PVM lengvata maitinimo verslui būtų taikoma visus 2023 metus.

Vyriausybė siūlo lengvatą taikyti pusmetį iki liepos.

Be to, komitetas nutarė, kad neterminuota 9 proc. PVM lengvata būtų taikoma ne tik meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, kaip siūlo I. Šimonytė, bet ir sporto renginiams, klubams bei atlikėjų (aktoriaus, dainininko, muzikanto, šokėjo) paslaugoms.

Sportui ir atlikėjams I. Šimonytė siūlo PVM lengvatą irgi numatyti iki 2023 metų liepos.

Įprastas PVM tarifas yra 21 procentas.

Klausiama, kaip vertina M. Majausko pasiūlymą dėl PVM lengvatos maitinimo verslui visiems 2023-iesiems, premjerė atkreipė dėmesį, kad trečiadienį ji net nebuvo pakviesta į BFK pateikti savo argumentų.

„Džiaugiuosi, kad pirmininkas pats su savimi padarė kompromisą, vakar suorganizavęs posėdį, į kurį mane pamiršo pakviesti. Bet, turbūt, čia tą diskusiją ir pabaigsiu. Tai nėra kompromisas (...). Bet vakar, kada buvo komiteto posėdis ir kada aš privalėjau būti pakviesta, mane pamiršo pakviesti. O šiandien pakvietė tuo metu, kada aš turėjau kitą darbotvarkę“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji tvirtino, kad M. Majausko ir opozicijos atstovų BFK nuomonės veikiausiai nebūtų pakeitusi.

„Kaip tą vertinti, juoba kai komitetas sprendimą jau yra priėmęs? Ar jūs įsivaizduojate, ar aš būčiau tiek naivi ir galvočiau, kad aš galiu komiteto pirmininko koaliciją su opozicija komitete kažkokiu būdu perkalbėti? Aš galėčiau giedoti angelų kalba ir tikrai jie nepakeistų savo sprendimo. Tai spręsime Seimo salėje“, – kalbėjo I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uzteks tavo akmeni isversti

Uzteks tavo akmeni isversti portretas
veliau galvodime apie kitus. LAUK ISGAAAMMA

ogi

ogi portretas
nereiks akmenuko uzteks pagaliuko o beto kelias netas o duobetas patys ivaziavot patys ir iklimpsit nereiks nei pagaliuko uzteks purviuko kuri ir sukaupet savo keliones pabaigai ir laikas jau ne jusu n...???===

Ir čia kalba

Ir čia kalba portretas
vienas iš trijų Valstybės vadovų? Čia ji taip nori gerovės Lietuvos žmonėms?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių