Quantcast

I. Šimonytė su Švedijos premjere aptarė situaciją regione ir pandemijos valdymą

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė su Švedijos premjere Magdalena Andersson (Magdalena Anderson) telefonu antradienį aptarė dvišalių santykių stiprinimą, saugumo situaciją regione, koronaviruso pandemijos valdymą, spartaus energijos kainų didėjimo ir sutrikimų globaliose tiekimo grandinėse iššūkius.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad I. Šimonytė išreiškė pasiryžimą toliau plėtoti ir gilinti šalių ekonominį bendradarbiavimą.

Pokalbio metu taip pat buvo apsikeista vertinimais dėl ekonominės situacijos, COVID-19 pandemijos valdymo ir ekonomikos atsigavimo skatinimo.

Premjerė I. Šimonytė pokalbio metu pabrėžė destabilizuojančius Rusijos veiksmus telkiant kariuomenę pasienyje su Ukraina, dislokuojant karines pajėgas Baltarusijoje ir didinant karinę eskalaciją, teigiama pranešime.

I. Šimonytė taip pat pažymėjo, kad Švedija yra viena iš artimiausių NATO partnerių ir jos indėlis yra ypatingai svarbus stiprinant saugumą regione.

Pranešime nurodoma, kad ministrė pirmininkė padėkojo Švedijai už suteiktą paramą reaguojant į autoritarinio Baltarusijos lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimo hibridinę ataką, kurios metu buvo panaudoti nelegalios migracijos srautai, bei pakvietė M. Andersson apsilankyti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svedas

Svedas portretas
Tau ji pasake turbut ,kad buka esi ir nieko tu nevaldai.

AS

AS portretas
Boba+boba=turgus....

berzas

berzas portretas
kaip tu gali suvaldyti pandemija kad savo emociju nesuvaldai pastoviai sauki nervojies ka tu gali valdyti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių