Quantcast

I. Šimonytė su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu aptarė tolesnį bendradarbiavimą

  • Teksto dydis:

JAV su darbo vizitu viešinti Lietuvos premjerė pirmadienį susitiko su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos (PANG) vadu generolu majoru Marku J. Schindleriu (Marku Šindleriu) aptarti tolesnį Lietuvos kariuomenės ir gvardijos bendradarbiavimą.

Ingrida Šimonytė akcentavo, kad Lietuva labai vertina viso regiono saugumą didinantį JAV karių buvimą mūsų šalyje, ypač svarbų, kai Rusija užpuolė Ukrainą.

Anot jos, tuo pačiu Lietuva investuoja į priimančiosios šalies infrastruktūros gerinimą ir į savuosius gynybos pajėgumus, teigiama Vyriausybės pranešime.

Per susitikimą kalbėta ir apie PANG indėlį prisidedant prie Lietuvos karinių pajėgumų tobulinimo – rengiant specialistus, dalyvaujant bendruose mokymuose ir pratybose, bendradarbiaujant kibernetinio saugumo srityje.

„Tikiuosi, kad kitais metais minėdami Lietuvos ir Pensilvanijos nacionalinės gvardijos partnerystės 30-metį, mes toliau tęsime ir plėsime šį aktyvų ir abiem pusėms naudingą bendradarbiavimą“, – sakė Lietuvos Vyriausybės vadovė.

Lietuvos kariuomenė ir PANG bendradarbiauja nuo 1993 metų, kartu dalyvavo Tarptautinėje saugumo paramos (ISAF) misijoje Afganistane 2009–2012 metais.

Anot Vyriausybės pranešimo, artimiausiu metu PANG Karinių oro pajėgų pilotų ir priežiūros specialistų rengimo centre Lietuvos kariuomenės pilotai ir mechanikai bus rengiami valdyti ir eksploatuoti įsigyjamus UH-60 „Black Hawk“ sraigtasparnius.

Bendradarbiavimas vyksta ir karinės infrastruktūros Lietuvoje gerinimo, specialiųjų operacijų pajėgų rengimo srityje.

Pirmadienį I. Šimonytė taip pat susitiko su Pensilvanijos gubernatoriumi Tomu Wolfu (Tomu Vulfu).


Šiame straipsnyje: Ingrida ŠimonytėbendradarbiavimasMarkas J. Schindleriskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių