Quantcast

I. Šimonytė su JK užsienio sekretore aptarė paramą Ukrainai, regiono saugumą

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretore Liz Truss (Liz Tras) aptarė pagalbą Ukrainai, tolesnį sankcijų Rusijai ir Baltarusijai griežtinimą bei NATO rytinio flango gynybos stiprinimą, pranešė Vyriausybė.

„Didvyriškai besipriešinančiai Ukrainai būtina didinti visokeriopą paramą. Vakarų pasaulis tapo kaip niekada vieningas – turime bendrą tikslą sustabdyti agresorių“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Padėkojusi už Jungtinės Karalystės didinamą indėlį į Baltijos regiono saugumą, premjerė pabrėžė būtinybę toliau kartu stiprinti mūsų regiono gynybos ir atgrasymo pajėgumus.

Didvyriškai besipriešinančiai Ukrainai būtina didinti visokeriopą paramą.

Pasak jos, ypatingai svarbiu tampa oro gynybos sistemos pajėgumų regione stiprinimas.

Anksčiau ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda po Rukloje vykusio susitikimo su Vokietijos vadovu Franku Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) taip pat sakė, kad Lietuva tikisi pagalbos iš Vokietijos pertvarkant šalies oro gynybos sistemą, iš oro policijos pereinant prie oro gynybos.

L. Truss vizito Vilniuje metu taip pat susitiko su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu ir bendravo su Baltijos šalių ministrais bei aptarė būtinybę kuo sparčiau padėti Ukrainai, stiprinti rytinio flango gynybą.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Reaguojant į besikeičiančią saugumo situaciją, NATO ėmėsi stiprinti rytų Aljanso gynybą.

Be to, NATO pirmą kartą istorijoje aktyvavo savo greitojo reagavimo pajėgas, kad jos prisidėtų prie tūkstančių karių, kuriuos sąjungininkai jau išsiuntė į rytines gynybinio bloko nares.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeIngrida Šimonytėparama UkrainaiLiz Truss

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių