Quantcast

I. Šimonytė sako nesuprantanti prezidento reikalaujamo „atšalimo“ buvusiems ministrams

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nesuprantanti prezidento Gitano Nausėdos argumentų, jog buvę ministrai negali būti skiriami ambasadoriais, nes jiems reikalingas „politinio atšalimo“ laikotarpis.

„Prezidento požiūrio vieno ar kito konkretaus asmens atžvilgiu nevertinu, bet sakyčiau, kad nelabai suprantu nuo ko žmogus, dirbęs valstybei, turėtų atšalti, jeigu jis ir toliau nori dirbti valstybei“, – komentare, kurį BNS perdavė I. Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, sakė premjerė.

Jos poziciją ketvirtadienį pirmasis paskelbė naujienų portalas 15min.lt.

G. Nausėda prieš dvi savaites taip argumentavo sprendimą neskirti buvusių krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrų Raimondo Karoblio ir Lino Linkevičiaus ambasadoriais Vašingtone ir Briuselyje.

I. Šimonytė taip pat tvirtino vertinanti minėtų politikų „milžinišką patirtį“.

Vertinu buvusius ministrus kaip turinčius milžinišką patirtį ir galinčius savo valstybei padaryti pakankamai daug.

„Vertinu buvusius ministrus kaip turinčius milžinišką patirtį ir galinčius savo valstybei padaryti pakankamai daug“, – sakė ji.

LNK žinios praėjusią savaitę pranešė, kad viena priežasčių, kodėl R. Karoblis vis dar nėra paskirtas ambasadoriumi Briuselyje arba Vašingtone, gali būti karinės žvalgybos vadovo skyrimo aplinkybės, nes Prezidentūra galėjo turėti savo kandidatą – Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Dariaus Jauniškio bendražygį Saulių Guzevičių.

Pernai rugpjūtį karinės žvalgybos vadovu paskirtas pulkininkas Elegijus Paulavičius.

Skirtingi BNS šaltiniai patvirtino žiniasklaidoje skelbtą informaciją, kad G. Nausėda aktyviai dalyvavo karinės žvalgybos vadovo paskyrimo procese, nors Žvalgybos įstatymas numato, kad šio pareigūno paskyrimas – krašto apsaugos ministro prerogatyva.

Prezidentūra tikino, kad „AOTD vadovas buvo atrinktas laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų bei nacionalinio saugumo interesų“.

Kuo greičiau paskirti ambasadorių Vašingtone G. Nausėdą ragina ir JAV verslo bendruomenė Lietuvoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Oaš suprantu ,kodėl Linkevičius turi atšalti ,juk jis tiek sukaito ,kada griovė teisėtą Belarusijos valdžia ,kitas dalykas ,juk tauta parodė ,kad jis niekam tinkamas ,neišrinko į seima,reiškia prezidentas negali prieštarauti liaudžiai ,vot tep .

Jurgis

Jurgis portretas
Atšalimas,kuriuo pats prezidentas abejoja ir varo savo ambicijas. Gal nori visur sukišti savo draugelius ir taip stabdo paskyrimus? Tačiau jau pateikus kandidatus, kaip paaiškėjo spaudoje, prezidento patarėja ketvirtadienį per radiją išpylė prezidento kritikos pliūpsnį, kad Lansbergis nepateikia kandidatų į ambasadorius. Kam toks tuščiažodžiav imas? Krėpšta kasdien , kaip ir prezidentas kalbėjo kiek daug vakcinų ateina ir iki liepos mėn. paskiepinsime visus, tik nepasakė kurių metų, ir viskas subliuško. Rodos jie gyvena iliuzijų pasaulyje.

fgy

fgy portretas
teisingai , tegu atsala storuliai
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių