Quantcast

I. Šimonytė sako, kad atsistatydins, jeigu Seimas nepritars pirmalaikiams rinkimams

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad įteiks prašymą atsistatydinti iš pareigų, jeigu Seimas nepritars konservatorių siūlymui skelbti pirmalaikius parlamento rinkimus.

„Jeigu Seimas neras savyje valios perkrauti save, turint minty, kad labai sunku, matyt, kad šitoje istorijoje rasti baltų, pūkuotų ir teisiųjų, kurie galėtų teisti kitus. Tokiu atveju, tiesiog aš teiksiu savo atsistatydinimo prašymą, kas reiškia, kad Vyriausybė atsistatydins po NATO summito“, – sekmadienį žurnalistams Klaipėdoje sakė I. Šimonytė, ją citavo LRT naujienų portalas.

Ji teigė, kad artimiausiomis dienomis paskelbs sprendimą dėl šią savaitę atsistatydinimo pareiškimą įteikusios švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės.

Premjerė taip pat sakė, kad koalicijos partijos buvo susitikusios aptarti politinę krizę, išsamesnis pranešimas apie tai bus paskelbtas pirmadienį.

Tokiu atveju, tiesiog aš teiksiu savo atsistatydinimo prašymą, kas reiškia, kad Vyriausybė atsistatydins po NATO summito.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą. Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks siūlymas priimtas siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų besiformuojančią politinę krizę.

TS-LKD prezidiumas sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė J. Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abara

abara portretas
Nuo lovio nė vieno net su kuolu neatmuši

ii

ii portretas
Šimonytė varo be jokios logikos,nes persikrauti reikia vyriausybei o ne seimui,Ir jos su Lansbergiu planas nekeisti nei vieno ministro, kai kelis jau reikėjo seniai o daryti pirmalaikius rinkimus kvepia nusiplovimu nuo visų savo darbų ir neprisiimti jokios atsakomybės.Ir jau ne solidžiai atrodo kas metai grasinti atsistatydinimu,lyg premjere ją paskyrė per prievartą o jinai tik malonę daro,

kareivis Šveikas

kareivis Šveikas portretas
,,..greičiau pastipęs asilas pirstelės...'' nei atsistatydinsi ... juk mėgsti mane cituoti ? prašom !
VISI KOMENTARAI 116

Galerijos

Daugiau straipsnių