Quantcast

I. Šimonytė: Rusija nenurims, kol jos rankos nebus surištos

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad šiuo metu svarbiausia kova dėl demokratinių idealų vyksta Ukrainoje. Todėl, jos teigimu, būtina visiems susitelkti ir ginti Vakarų civilizacijos sukurtą politinę tvarką, nes imperialistinė Rusija, akcentuoja Vyriausybės vadovė, nenurims, kol jos rankos nebus surištos.

„Mums labai svarbu susitelkti ir drauge kovoti ne tik už stipresnę Lietuvą, bet ir už Vakarų civilizacijos sukurtą politinę tvarką, kuriai grėsmingą iššūkį metė imperialistinės Rusijos ambicijos. Nuo to, kaip tarptautinė bendruomenė, o visų pirma – demokratinis pasaulis, sugebės pasipriešinti agresoriui, labai priklausys, kokį pasaulį paliksime ateities kartoms“, – Vilniuje pirmadienį posėdžiauti pradėjusiame Pasaulio lietuvių bendruomenės Seime sakė I. Šimonytė.

„Neabejotinai, svarbiausia kova dėl pasaulio kovos ir demokratinių idealų šiandien vyksta mūšio lauke Ukrainoje. Nuo karo Ukrainoje baigties stipriai priklausys ir tai, kaip atrodys Europos ir viso laisvojo pasaulio, kuriam beveik visi čia atstovaujate, ateitis“, – pažymėjo ji.

Premjerė akcentavo, kad siekiant nugalėti Kremliaus režimą itin svarbi parama Ukrainai.

„Rusija dabar kovoja su kiekvieno iš mūsų laisve ir nenurims, kol jos rankos nebus tvirtai supančiotos. Todėl turime ir toliau visomis išgalėmis remti Ukrainą ir nepavargti nuo karo kasdienybės, nors kad ir kaip norėtume, jog visa tai pasibaigtų kuo greičiau“, – teigė I. Šimonytė ir džiaugėsi, kad karą kęsti turinčią Ukrainą aktyviai remia Lietuvos piliečiai ir Pasaulio lietuvių bendruomenė.

„Nuoširdžiai didžiuojuosi, kad daugiau nei pusė Lietuvos žmonių viena ar kita forma aktyviai remia Ukrainą. Džiaugiuosi, kad ir lietuvių bendruomenės užsienyje taip pat aktyviai įsitraukė į paramos Ukrainoje akcijas“, – sakė I. Šimonytė.

„Tik tęsdami nuoseklią paramą Ukrainai ir jos žmonėms, galime apginti jų ir galiausiai mūsų visų teisę laisvai pasirinkti ateitį“, – apibendrino ministrė pirmininkė.


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėkaraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių