Quantcast

I. Šimonytė: opozicijai būtų paprasčiau inicijuoti nepasitikėjimą visa Vyriausybe

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia turinti rimtesnių priekaištų ministrams, nei opozicijos sudėti į interpeliaciją, bet nepaisant to, visais kabineto nariais ji pasitiki.

Ministrės pirmininkės teigimu, opozicijai būtų paprasčiau inicijuoti nepasitikėjimą visa Vyriausybe nei grasinti interpeliacijomis keliems ministrams.

„Jeigu kolegoms kyla noras interpeliuoti vos ne kas antrą ministrą, gal paprasčiau būtų tiesiog interpeliuoti Vyriausybę“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

„Mažiau reikėtų klausimų rašyti, nes kiek esu pastebėjusi, sunkiai sekasi, jau kai pagrasinta interpeliacija, surašyti ministrams rimtus priekaištus. Paprastai kai mes kalbamės apie darbus, aš tų priekaištų turiu galbūt rimtesnių negu opozicija sugeba į savo interpeliaciją surašyti. Paprasčiau turbūt vieną parašyti negu penkias, ane?“ – teigė I. Šimonytė.

Jeigu kolegoms kyla noras interpeliuoti vos ne kas antrą ministrą, gal paprasčiau būtų tiesiog interpeliuoti Vyriausybę.

Ji sakė ir pati galinti paprašyti Seimo balsuoti dėl pasitikėjimo Vyriausybe, jei matys tokį reikalą.

„Aš pati galiu paprašyti Seimo tą padaryti, jeigu bus tokios aplinkybės. Kai man atrodys, kad reikia tą padaryti, aš tą padarysiu“, – tvirtino I. Šimonytė.

Kita vertus, ji sakė šiuo metu pasitikinti visais ministrais ir drauge ieškanti sprendimų.

„Jeigu nepasitikėčiau kuriuo nors ministru, aš tikrai su ministru nedirbčiau. Tai, kad turiu priekaištų savo kolegoms ir sau pačiai, tai yra normalu“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

„Tai, kad aš tų priekaištų neišsakau prieš kameras, tai, mano nuomone, taip pat yra normalu, nepaisant to, kad gal jūs norėtumėte tuos priekaištus išgirsti į kameras“, – pridūrė ji.

Seimo opozicija jau surinko parašus po interpeliacija energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, taip pat kalbama apie ketinimus rengti interpeliacijas aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip faina

kaip faina portretas
išeikit tautą nekenčia jūsu.

Pasityčiojimas

Pasityčiojimas portretas
Kiek dar liaudies išrinktieji tyčiosis iš žmonių...arogancijos pilna...

Anonimas

Anonimas portretas
Tik visa viriausibei atsistatidinti ir dar jus visus i teisma uz padarita zala Lietuvai tik ko greiciau visi lauk is seimo kiaules seimunai!!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių