Quantcast

S. Skvernelį stebina I. Šimonytės noras imtis operacijų vadovo pareigų

Kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis stebisi kandidatės į premjeres Ingridos Šimonyts sumanymu pačiai imtis operacijų vadovo pareigų kovojant su COVID-19.

„Premjeras turi priiminėti strateginius sprendimus, o ne vykdyti labai konkrečias technines funkcijas. Operacijų vadovas atlieka technines funkcijas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Anot jo, formaliai įstatymas leidžia tų pareigų imtis premjerui.

„Bet kokios yra atsakomybės ir funkcijos operacijų vadovo? Paklauskite Aurelijaus Verygos. Jeigu premjeras turės galimybę priiminėti po keliasdešimt poįstatyminių teisės aktų, ypač sveikatos srityje kiekvieną dieną kas darosi, apie vienuoliktą-dvyliktą nakties jis mus pasiekia, neįsivaizduoju...“, – kalbėjo premjeras.

Premjeras turi priiminėti strateginius sprendimus, o ne vykdyti labai konkrečias technines funkcijas.

Dabar valstybės lygio eksremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo pareigas eina sveikatos apsaugos ministras. Jo sprendimais reguliuojamas ir COVID-19 tyrimas, ir gydymas, nustatomi saugumo reikalavimai ir pan.

S. Skvernelio teigimu, Vyriausybės įstatymas numato, kad ministrui pirmininkui ir Vyriausybei įgyvendinti atskirus specifinius uždavinius gali būti sukuriami komitetai ir komisijos, todėl ir buvo įkurtas COVID-19 valdymo komitetas. Būtent jis priima strateginius sprendimus.

Kandidatė į premjero postą I. Šimonytė ne kartą yra minėjusi, kad COVID-19 krizės valdymą šalyje, pradėjus darbą naujai valdžiai, turėtų perimti Vyriausybės vadovas.

„Dabar turbūt viena iš didžiausių problemų, kad yra du galios centrai – yra sveikatos apsaugos ministras, yra premjeras. Kartais vienas iš jų būna geras policininkas, kitas – blogas“, – yra sakiusi kandidatė į premjero postą.

„Kartais skirtinga informacija išeina iš dviejų šaltinių, manau, kad tai nekuria pasitikėjimo visuomenėje ir tai nėra gerai tokios situacijos metu“, – teigė ji.

Anot I. Šimonytės, šalia to reikalinga ekspertų grupė, kuri galėtų talkinti Vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
ŠIMONE TAU IKI SKVERNELIO KAIP KIAULEI IKI MENULIO

Ita

Ita portretas
Nu jo padarys tvarka ,nejuokinkit tokie proto gumbai pasaulyje nesusitvarko o ji kas ??ponas dievas lai buna savo vietoje ir vadovauja .....ar bus taip kaip senelis pasakys ?.??

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
Tik kolchozo vatnykams įdomu ką galvoja Kapsuko mentas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių